Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BARTIK:

        - "İHRACAT STRATEJİMİZE YENİ VİZYON KAZANDIRMALIYIZ"

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, kasım ayı ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, ihracatı artırmak ve sürdürülebilir kılmak için yeni bir vizyon kazandırılması gerektiğini söyledi.

        Bartık, hedefe umudun kaybedilmeden ama gerçeklerin farkında olarak ilerlenmesi gerektiğini belirterek, ülkede siyasi istikrarın sağlanmış olmasının bu bağlamda iş dünyasını destekleyeceğini belirtti. Bartık, "Ülkede sağlanan siyasi istikrar ekonomi konusunda umutlarımızı artırmakta. İş dünyası olarak beklentimiz ekonomi, eğitim ve hukuk alanında yapısal reformların hayata geçirilmesidir" şeklinde konuştu. Gaziantep ihracatının Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 düştüğünü ancak en fazla ihracat yapan beşinci il konumunu koruduğuna dikkat çeken Bartık, "Artık ihracat stratejimize yenilikçi bir vizyon kazandırmalıyız" diye konuştu. Bartık, "Gaziantep'in son 11 aydaki ihracat kaybı yüzde 4,2 oldu. 2015 yılındaki kayıplarımız her ne kadar küresel gelişmeler ve dövizdeki hareketlilik olsa da sürdürülebilir bir ihracat artışı yakalamak için ihracatımız stratejimizi yenilikçi bir vizyona taşımalıyız. Sanayi mallarının yanı sıra kültürel ürün ihracatını, yeni ve güçlü pazarları, katma değerli ürünleri içine alan bir vizyon olmalı" dedi. Yeni vizyonun dış etkenlerden azami ölçüde etkilenecek bir yapıda olması gerektiğine dikkat çeken Bartık, geçen yıl bugün yani 01.12.2014'te Rusya Devlet Başkanı Putin'in ülkemizi ziyaret ettiğini ve o dönem bu ziyareti Türk ihracatçısının olumlu bir gelişme olarak karşıladığını hatırlatarak bir yıl sonra ilişki seyrinin çok farklı olduğunu anımsatarak, dış etkenlere duyarlılığı düşük bir ilişki modeli benimsenmesi gerektiğini kaydetti.

        (SD-Y)

        01.12.2015 15:49:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa