Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TARSUS BELEDİYE MECLİSİ 2015 YILININ SON TOPLANTISINI YAPTI

        ERSOY YALÇIN

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Meclisi 2015 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi.

        Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kasım ayı Meclis zabıt tutanağı oy birliğiyle kabul edildi.

        Belediye müdürlüklerinden gelen evrakların görüşüldüğü mecliste, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen plan tadilatı ile Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden gelen zabıta personelinin mesai hakkındaki evrakları oy birliğiyle kabul edildi.

        Dilek ve temenniler bölümünden söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediye meclis üyelerinden gelen soruları cevapladı.

        Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Can, "Geçen hafta Gazipaşa Mahallesinde Ahmet Toprak Taziye Evi'nin açılışını yaparak 8'ci projemizi hayata geçirdik. 3 Aralık Perşembe günü Engelliler Haftası nedeniyle Kırklarsırtı Mahallesinde bulunan Engelsiz Park'ın açılışını saat 14.00'de gerçekleştirerek 9'cu projemizi hizmete sunacağız. Tüm meclis arkadaşlarımızı açılışımıza bekliyoruz. İnşallah bu ayın sonuna doğru Ergenekon Mahallesi'ndeki Yaşam Boyu Spor Merkezi'nin ve Güney Mezarlığı Taziye Evi'nin de açılışlarını gerçekleştireceğiz. Malum 3 tane takas işimiz hala devam ediyordu. Biri Kaymakamlık takas işi ki şuan başbakanlıkta imzada, inşallah onaylanır. İkincisi Zorbaz Vakfı ile Burhanoğulları (Sungurlar) Konağı ile Ülküköy AVM takas işi. Üçüncüsü Musa Bey Vakfı ile mevcut Şelale Restaurant'ın karşısındaki otoparkın yanında bulunan bahçelik alanı geçen hafta Perşembe günü Musa Bey Vakfı'ndan kiralayan vatandaşımız içinden terk dilekçesini verdi. Bizde eş zamanlı Tarsus Belediyesi olarak burayı 20 yıllığına kiraladık" dedi.

        BERDAN NEHRİ PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

        En iddialı projeleri arasında Berdan Nehir olduğunu kaydeden Başkan Can, "Bu alan Berdan Nehri etrafında iddialı olduğumuz projemizin başlangıcıdır. Yaklaşık 75 dönümlük bir araziye tekabül ediyor. Bunun devamında Fevziçakmak demir köprüye varmadan evler var. İnşallah önümüzdeki günlerde bu ev sahipleriyle görüşerek bu mevcut yerlerin tamamını vatandaşlarımızın hizmetine sunarak peyzaj çalışmalarına başlayacağız. Bu ev sahipleriyle görüştükten sonra ilerleyen günlerde buraya köprü yapacağız. Artık Fevziçakmak'la Tozkoparan Berdan Nehri üzerinden birbirine bağlanacak ve mevcut demir köprüyü yayalar kullanacak. Berdan Nehri'nin kenarında çalışmalar başlayacak. Jüstinyen köprüsüyle D-400 arasında başlayacak olan Berdan Nehri projesini siz meclis arkadaşlarımıza sunum yaparak anlatacağız, sizlerin ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alarak bu projeyi 2016 yılının sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Karşılıklı olarak iki taraflı olacak projemiz 3 etaptan oluşacak ve Berdan Nehri projesi ön plana çıkacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

        Tarsus Belediyesi olarak vakıflarla yaptığımız protokolde biz buraya bir proje çizdik, burayı kiraladık ama istersek bir başkasına da kiraya verebileceğiz. Bizim hedefimiz ve düşüncemiz bu yerlere yap, işlet, devret modeliyle güzel tesisler yapılması. Berdan Nehrimiz gerçekten nezih bir ortam. Adana'daki Baraja nazaran, Mersin'in denizine nazaran Berdan Nehrini ön plana çıkararak vatandaşlarımızın gidebileceği, güzel zaman geçirebileceği, Adana ve Mersin'i misafir edebileceğimiz bir yer olarak görüyoruz. Aldığımız kararlar kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        (ERY-Y)

        01.12.2015 15:44:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa