Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

        - MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK:

        - "ENGELLİLERİN, TOPLUMSAL HAYATA TAM KATILIMLARINI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

        MERSİN (İHA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların hayatlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlamak ve bu yönde gerekli tedbirleri zamanında almak, toplum ve devlet olarak öncelikli sorumluluğumuzdur" dedi.

        Çakacak, '3 Aralık Engelliler Günü' dolasıyla yaptığı açıklamada, toplumları oluşturan bireylerin, hak ve özgürlüklerden eşit olarak yararlanabilmesi, eğitim, sağlık, iş, ulaşım ve sosyal haklar yönünden engelli-engelsiz tüm vatandaşların modern hayatın imkanlarından faydalanmasının, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli göstergelerden biri olduğunu söyledi. Çağdaş uygarlık düzeyini kendine hedef edinen Türkiye'nin, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üreterek onların sosyal hayatın her alanında aktif biçimde yer alabilmesini sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmeye devam ettiğini vurgulayan Çakacak, "Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların hayatlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlamak ve bu yönde gerekli tedbirleri zamanında almak, toplum ve devlet olarak öncelikli sorumluluğumuzdur. Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunları sadece kendi sorunları olarak değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası hepimizin ortak sorunu olarak görmekteyiz. Onların geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayabilecek imkanların oluşturulması ve yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, tüm toplumu mutlu edecek ve güçlendirecektir" diye konuştu.

        Engellilerin sorunları için üretecekleri çözümleri, insana ve topluma duydukları saygının en önemli göstergelerinden biri olarak değerlendirdiklerini ifade eden Çakacak, şöyle devam etti; "Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Mersin Valiliği olarak engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımının sağlanması, her alanda önlerinde bulunan engellerin ortadan kaldırılması, başkalarına ihtiyaç duymadan hayatını sürdüren, üreten ve topluma katkı sunan bireyler olmalarının sağlanması en büyük hedefimizdir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engellilik konusunda toplumsal duyarlılık ve farkındalığın güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyor, toplumumuzun önemli bir parçası olan tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum."

        (HSK-Y)

        01.12.2015 15:21:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa