Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP BAROSU AVUKATLARINDAN TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : KAZIM UZUNÖZ

        KAMERA : KAZIM UZUNÖZ

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Barosu avukatları, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepki gösterdi.

        Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı ve baro üyesi avukatlar, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi. Gaziantep Adliye binası önünde bir araya gelen Şarklı ve üye avukatlar, alaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Şarklı, "28 Kasım Cumartesi günü Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi'yi film senaryosunu aratmayacak şekilde bir pusuda yitirmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bölgede Av. Faik Candan'a, Av Medet Serhat'a ve Av. Fuat Erdoğan'a kurşun sıkan el bu kez de Tahir Elçi'yi hedef almıştır. Meslek hayatı boyunca insan hakları alanında çalışmalar yapan, bu uğurla işkence gören, cezaevinde yatan meslektaşımız Av. Tahir Elçi'yi bir suikast sonucu kaybettik" dedi.Saldırıyı kınadıklarını belirten Şarklı, "Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet ailesine ve başta Diyarbakır Barosu Avukatları olmak üzere tüm meslektaşlarımıza sabır diliyoruz" diye konuştu.

        Şarklı, Gaziantep barosu olarak saldırıyı yaşam hakkının ihlali olarak değerlendirdiklerini kaydederek, saldırı ile ilgili soruşturmanın ve yargılamanın takipçisi olacaklarını ifade etti. .

        (KU-SD-Y)

        01.12.2015 15:09:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa