Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FORUM MERSİN AVM BİSİKLET PARK ALANLARINI KULLANIMA AÇTI

        MERSİN (İHA) - Forum Mersin Alış Veriş Merkezi, çevre ve sağlık dostu bisiklet kullanıcılarını düşünerek yapılan 100'e yakın bisikletlinin kullanabileceği bisiklet park alanını törenle kullanıma açtı.

        Bisikletli Gezginler Derneği'nin desteğiyle yapılan törenle 100'e yakın bisikletlinin kullanabileceği bisiklet park alanını kullanıma açıldı. Açılışa katılan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı ve Bisiklet Federasyonu Mersin Temsilcisi Ahmet Salih Özenir, Forum Mersin'in projenin hayata geçmesiyle bisikletlilerin fiziki koşullarının iyileşmesine katkı sağladığını belirterek, "Türkiye'de bugüne kadar hiçbir AVM'de bu kapasitede bir park yeri düzenlenmedi. Bu anlamda bizim içinde önemli ve örnek teşkil ediyor. Forum Mersin AVM yönetimine bisikletli yaşama katkılarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

        Düzce Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Temsilcisi Anıl Bayır da gençlerin tek ulaşım aracının bisiklet olduğuna değinerek, projenin güvenlik açısından çok faydalı olduğunu kaydetti.

        Bisikletli Gezgin Yavuz Bocak ise park alanı yapılmadan önce bisikletlerini güvenle bırakabilecekleri alan olmadığına dikkat çekerek, "Biz kendimizi bisikletçi olarak görüyoruz. Her şeyimiz bisiklet. Bir yere gideceğimiz zaman 2 kişi gitmek durumunda kalıyoruz. Bir kişi işini hallederken diğeri bisikletin başında duruyor. Bu sorunumuza çözüm olan Forum Mersin'e teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

        Artan nüfusa paralel olarak araç sayısının da arttığına dikkat çeken Forum Mersin Pazarlama Müdürü Laden Aşçıoğlu, "Kentlerdeki trafik yoğunluğunu ve çevre kirliliğini azaltmak amacıyla yerel idarelerce de bisiklet kullanımı teşvik edilmektedir. Ekonomik ve pratik bir kullanımı olan bisiklet sayısı arttıkça da park yeri problemi oluyor. Bizde değerli misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için bisiklet park alanlarımızın sayısını arttırmaya çalıştık. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (HSK-Y)

        01.12.2015 15:06:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa