Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ'TA 'GELECEĞİN KAN BAĞIŞÇILARININ KAZANIMI İÇİN TEKNİK DESTEK' PROJESİ

        ŞAHİN ŞAHİN

        MUŞ (İHA) - Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğiyle hayata geçirilen 'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek' projesinin çalışmaları başladı.

        Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda tanıtımı yapılan 'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek' projesi kapsamında kan bağışı ve öğrenci velilerini bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının arttırılması ve kan teminindeki sorunların önlenmesini hedefleyen proje ile sıkı bir çalışma içerisine girdiklerini belirten Kızılay Muş Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, okula davet edilen 200 öğrenci velisinin bilgilendirildiğini söyledi. Velilerin ayrıca kan bağışına da destek verdiğini ifade eden Dr. Şeker, "İlimizde kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle güvenli, düzenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizdeki gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını arttırmayı hedeflemekteyiz. Veli bilgilendirme ve kan bağışı etkinliği yaptıktan sonra projemizin ilk dönem etkinliklerini bitirecek, 2016'da ikinci yarıyılda birer eğitim ve kan bağışları organizasyonları daha planlayacağız" dedi.

        Proje çerçevesinde daha önce belirlenen okullarda eğitimlerin verileceğini ve eğitimlerin ardından kan bağışı etkinlikleri düzenlenerek projenin ilk dönemini bitirmeyi planladıklarını kaydeden Şeker, "Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay'ı işbirliğinde yürüttüğümüz ve kan teminindeki sorunların önlenmesini hedefleyen Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projemizin birkaç yıl içinde meyvelerini verecektir. İlimizin kan ihtiyacı karşılama noktasında çıtayı bir derece daha yukarı çıkaracağı inancıyla tüm kamuoyunu projemize destek olmaya ve kan bağışlayarak gelecek nesle örnek olmaya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        (ŞŞ-MSA-Y)

        01.12.2015 15:00:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa