Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ GÜNEY KORE'DE TANITILACAK

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, çekim yapmak üzere Kayseri'ye gelen Güney Kore Televizyonu çalışanları Jeon Young Jin, Lee Hyun Joo, Na Sang Moon ve Shi Woon Choi'yi makamında kabul etti.

        Vali Düzgün, Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ile birlikte gelen televizyon ekibini kabulünde, kentin önemli bir tarihi ve kültürel zenginliğe sahip olduğunu hatırlatarak, farklı ülkelerin bu zenginliği tanıtmak amacıyla kentte bulunmasının önemine değindi.

        Vali Düzgün, özellikle Kültepe'de yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan tabletlerin Kayseri'nin tarihine ışık tuttuğunu belirterek, çekimler için Kayseri'de bulunan televizyon ekibine Kayseri hakkında bilgiler verdi.

        Kültepe kazı çalışmalarında çıkarılan tabletlerde Kayseri'nin 5 bin yıl öncesine uzanan genetik kodlarına ulaşıldığına ve Kültepe Tabletleri'nin de geçtiğimiz aylarda UNESCO tarafından Dünya Belleği Listesi'ne alındığına vurgu yapan Vali Düzgün, Kayseri kültür mirasının Güney Kore'den çekim için gelen ekip te olduğu gibi birçok ulusun dikkatini çektiğini söyledi.

        - FRANKTIN KAYA KABARTMASI

        Vali Düzgün, Kayseri'ye gelen televizyon ekibinin özellikle Franktin Kaya Kabartması'nda çekimler yaptığını ifade ederek, şunları söyledi;

        "Franktin Kaya Kabartması'nda 2 sahne yer almaktadır. Üzerinde bulunan hiyeroglif yazıtlarla III. Hattuşili ve eşi kraliçe Puduhepa'nın bulunduğu anlaşılan kabartmada kral ve kraliçenin tanrı ve tanrıça huzurunda libasyon yapmaları tasvir edilmiştir. Güney Kore Televizyonu ekipleri de bu tarihi sahnenin çekimi için ilimizde bulunmaktalar. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri'de birçok kültürden eserlere rastlamak mümkün ve bu eserler diğer ülkeler tarafından ilgi görmektedir. Bu kültürel hazinenin dünya ülkelerine tanıtabilmesi amacıyla Kayseri'de yapılan bu tarz çekimler de önem taşımaktadır."

        Franktin Kaya Kabartması ve Kayseri Müze Müdürlüğü'nde çekim yapan Güney Kore Televizyonu'na Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu tarafından da bilgiler verildi.

        (AÖ-Y)

        01.12.2015 14:58:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa