Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARÜ'LÜ ÖĞRENCİLERE KPSS HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERİLDİ

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hakkında bilgilendirme semineri verildi.

        ARÜ Genç Gelecek Kulübü ve özel bir dersanenin işbirliği ile gerçekleştirilen seminerde, öğrencilere KPSS hakkında önemli bilgiler aktarıldı. Seminere ARÜ'lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Seminerin ilk konuşmacısı Ali Kasım Bulut oldu. Bulut konuşmasında sınavın genel ders dağılımı ve istatistikî bilgilerini paylaşarak, "Sınav sizin bilgi düzeyinizi, akıl yürütme muhakeme yapma becerinizi, kavrama ve ilişkilendirme yeteneğinizi, hızlı okuma ve anlama özelliklerinizi ölçmektedir. Sınavın bazı bölümleri size kolay gelebilir. Ama unutmayın herkes aynı sınava girecek. O yüzden daha fazla çalışıp gayret göstermeliyiz." dedi.

        "Esas Olan Çok Çalışmak Değil, Verimli Çalışmaktır."

        Seminerin devamında Psikolojik Danışman Serkan Tuğrul Günay sınav psikolojisi ile ilgili önemli noktalara ve yapılan hatalara ilişkin bir değerlendirme yaptı. Planlı çalışmanın önemine vurgu yapan Günay, "Önemli olan plan-program yapma ve verimli çalışmayı bilmektir. Örneğin sözel bir dersin arkasından sayısal bir ders çalışılır. 40 dakikalık periyotlar halinde çalışmanız en mantıklısıdır. Çalışma ortamımızın çok sade olması gerekiyor. Çalıştığınız materyaller dışında bir şey görmemeniz dikkatinizi toplamanız için çok önemlidir. Esas olan çok çalışmak değil, verimli çalışmaktır. Ayrıca sınav sırasında optiği teker teker kodlamak en mantıklısıdır. Çünkü kaydırma yapma ihtimaliniz var. Optiğe cevaplarınızı işaretlerken beyninize dinlenme fırsatı verirsiniz. Zorlandığımız sorularda vakit geçirmeden diğer soruya geçmeliyiz. Süreniz yeterse geri dönersiniz." diye konuştu. Seminer sonunda Öğr. Gör. Cihan Yılmaz tarafından konuşmacılara birer teşekkür belgesi takdim edildi.

        (ERZ-AA-Y)

        01.12.2015 14:38:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa