Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASLANOĞLU, DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

        MALATYA (İHA) - Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu, Pazar gecesi 5.1 ile sarsılan Hekimhan ilçesini ziyaret etti.

        Erdem Aslanoğlu, Pazar gecesi 5.1 şiddetinde sarsılan Hekimhan ilçesinin Dursunlu Mahallesi'ni ziyaret etti. Depremden etkilenen evlerde inceleme yapan Aslanoğlu, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, biran önce depremden etkilenen evlerin tespitlerinin yapılarak, gerekli çalışmaların başlatılmasını istediklerini ifade etti. Bazı vatandaşlar, Erdem Aslanoğlu'na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Milletvekili olmadığınız halde mahallemize gelip, sorunlarımızı dinlediniz. Bu bizleri çok memnun etti" dedi. Yaşanan depremle ilgili Hekimhan Belediyesi'nden gerekli bilgileri aldıklarını ifade eden Erdem Aslanoğlu, 265 evde hasar olduğunu söyledi. Aslanoğlu, "Bu 265 evden 60'ı da ağır hasarlı. İnsanlar, havanın soğuk ve yağışlı olmasından dolayı zor durumda. Dursunlu Mahallesi'nde 13 kişi çadırda yaşıyor. Çadırlarda ısınma amaçlı bir tertibatın olmadığını gördük, evden çektikleri elektrikle ısınıyorlar. Buraya konteynır getirileceği ve olanakların daha da iyileştirileceği söylenmiş. Biz bunun takipçisi olacağız. Belediyemiz her zaman burada. Eğer önümüzdeki günlerde bu çadırların iyileştirilmesi olmazsa, belediyemizin elinde olan soba tertibatlı çadırlardan birini buraya kuracağız. Çünkü aileler perişan durumda, çocuklar var ve hava çok soğuk. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden de buradaki ailelere yardımcı olmalarını rica ediyorum. Biran önce bu ailelerin yaralarını sarmamız lazım. Bende İstanbul'da çok büyük bir deprem yaşamış birisi olarak, depremin insan psikolojisini nasıl etkilediğini biliyorum. Bende aynı şeyleri yaşadım. O yüzden biran önce bu insanların yaralarını sarmalıyız. Biz her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu

        (ZIG-SD-Y)

        01.12.2015 14:38:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa