Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ ARAP TURİZMCİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentin turizm potansiyelinin tanıtılmasına yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında 9-12 Aralık tarihlerinde, 5. METEX Turizm Etkinliği İnfo Programı çerçevesinde Arap turizmcilerin Kayseri'ye geleceğini söyledi.

        Türkiye'nin 35 milyon turist ile dünyanın en fazla turist kabul eden ilk altı ülkesi arasında yer aldığını kaydeden Vali Düzgün, Kayseri'nin de bu turizm gelirinden daha fazla pay elde etmesi için kamu ve özel sektör kuruluşları ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

        Turizmin gelişebilmesi için ihtiyaç duyulan unsurlardan en önemlisinin tanıtım olduğuna işaret eden Vali Düzgün, bu kapsamda 15-18 Kasım tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi ile önemli turizm merkezleri Dubai ve Al Ain'de Kayseri'nin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla turizm gazetecileri, seyahat dergisi yazarları ve tur operatörleriyle bir takım görüşmeler yaptıklarını hatırlattı.

        Kayseri'nin, 6 bin yıllık kültür mirası ve doğal varlıkları ile ülkemizde önemli turizm merkezlerinden biri haline dönüştüğünü belirten Vali Düzgün, Arap turistlerin Kayseri'yi daha iyi tanımaları ve tatil planları arasında Kayseri'ye yer vermelerini sağlamak amacıyla Orta Doğu ülkelerinden gelecek yaklaşık 50 kişilik turizmci gruba info tur programı kapsamında kentin tanıtımının yapılacağını ifade etti.

        9-12 Aralık tarihlerindeki METEX Turizm Etkinliği ile Kayseri'nin, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde tanınırlığının artırılması, Kayseri'de faaliyet gösteren turizm sektör temsilcilerinin yeni iş ortaklıkları edinmesi, Kayseri'ye gelen yabancı turist sayısının artırılmasının yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki turizm profesyonelleri ile Kayseri'deki turizm profesyonellerini bir araya getirilmesi hedefleniyor.

        Etkinlik, 10 Aralık 2015 Perşembe günü saat 10.00'da açılış töreni ve konferans ile başlayacak. Ardından medya mensupları, seyahat acentaları ve yabancı konuklar, karşılıklı olarak turizm ilişkileri üzerinde ve yeni iş olanaklarını geliştirme konularında görüşmeler yapacak. Yabancı konuklar, programın devamında iki gün sürecek info gezilerle Kayseri ve çevresini de yakından tanıyacaklar.

        Kayseri'nin turizm potansiyelinin tanıtılmasına yönelik Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığındaki heyet, 15-18 Kasım tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi ile önemli turizm merkezleri Dubai ve Al Ain'de tanıtımlar yapmış, Emirates Holiday's başta olmak üzere Türkiye'ye tur düzenleyen ve turist taşıyan önemli seyahat acentaları ile görüşmeler gerçekleştirmişlerdi.

        (AÖ-Y)

        01.12.2015 14:34:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa