Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE BALIKÇI TEKNELERİYLE KATI ATIK TEMİZLİĞİ

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde göl üzerinde biriken katı atıklar Belediye görevlileri tarafından temizleniyor.

        Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan ve aynı zamanda milli park olarak koruma altında bulunan Beyşehir Gölü üzerinde son zamanlarda artan katı atık kirliliği Beyşehir Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi.

        Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yerleşim merkezlerinden gölü besleyen su kaynakları vasıtasıyla göl sularına karışan ya da bizzat atılan katı atık ve çöpleri temizlemek için çalışma başlattı.

        Tarihi Taşköprü ile Eşrefoğlu Köprüsü arasında kalan bölümde de çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, faaliyetleri esnasında balıkçı kayıklarından da istifade etti. Kayıkların üzerine çıkan görevliler, göl suları yüzeyinde yaptıkları taramada gördükleri her türlü atığı topladı.

        Yürütülen çalışma sonrası iki köprü arasında yaşanan ve görüntü kirliliğine de yol açan kötü manzara ortadan kaldırıldı. Çalışmalar esnasında iki köprü arasında oluşan yosunlaşma da temizlendi. Kıyı kesimde de yürütülen çalışma çerçevesinde günlük ortalama 20 traktör römorku dolusu yabancı malzeme toplanırken, atık maddeler içerisinde alkol ve gazlı içecek pet ve cam şişeleri ile tenekesi, araç lastikleri, top, kopmuş ağ parçaları, eski eski ayakkabı ve elbiseler ile naylon poşetlerin yoğunlukta olması da dikkat çekti.

        BAŞKAN ÖZALTUN'DAN "KIYILARI KİRLETMEYELİM" UYARISI

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'in Beyşehir Gölü ile özdeşleştiğini vurgulayarak, özellikle kıyılarının temiz bir görünümüne sahip olmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, kıyı kesimde bir yandan saz kesimi için seferber olduğunu belirten Özaltun, sahilde göze hoş görünmeyen atılan katı atık ve yabancı cisimlerin de temizlenmesi için çalışma yürüttüklerini belirterek, "Temizlik çalışmaları sadece kıyı kesimde karasal noktalarda değil, göl suları üzerinde de yürütülüyor. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, kıyıdaki göl suları üzerine yabancı madde atmamasıdır. Sadece bölgemize değil tüm Konyamıza bereket ve hayat veren çok güzel bir göle sahibiz. Bunun kıymetini iyi bilmeli ve kirletmemek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bunu yaptığımız takdirde göl kıyılarımız dışarıdan gelen misafirlerimize karşı da yüz akımız olarak tertemiz olacaktır" dedi.

        (ARÖ-İP-Y)

        01.12.2015 14:33:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa