Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLİŞİM EĞİTİMİNE DEVAM PROTOKOLÜ İMZALANDI

        ANTALYA (İHA) - Alanya Belediyesi, Habitat Derneği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi arasında bilişim eğitimlerinin devam protokolü imzalandı.

        Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi'nde düzenlenen protokol törenine Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve kursiyerler katıldı.

        İmza töreni öncesi Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, "Alanya Belediyesi olarak eğitime ve teknolojiye her zaman önem verdik. Bu konuda bir çok çalışmalarımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte düzenliyoruz. Habitat Derneği'nin çalışmaları da kamuoyunda takdirle karşılanıyor. Eğitim kurumları ve kent konseyi ile ortak bir noktada buluşuyoruz. Bizlere destek veren başta Milli Eğitim Müdürlüğüne ve diğer kuruluşlara teşekkür ederim" dedi.

        Habitat Dernek Başkanı Sezai Hazır ise "20 yıldır yerel yönetimler ile çalışan bir kurumuz. Biz Habitat olarak Alanya Belediyesini çok destekliyoruz, çünkü sürdürülebilir ilişkiyi kurmak oldukça zordur. Ancak Alanya Belediyesi çalışmalarında ve eğitim projelerinde siyaset gözetmeksizin bir önceki dönemlere ait kursları ve eğitimleri devam ettiriyor. Ben bu anlamda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibine teşekkür ediyorum. Habitat olarak elimizde ciddi anlamda projelerimiz var ve bunları doğru kurumlarla paylaşmak istiyoruz. Eğitime katkı sağlayacaksak biz her zaman bu tür protokollere varız. Bilişim eğitimlerine katkı sağlayan herkese teşekkür ederim."

        GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN GENÇLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTECEĞİZ

        Eğitimin her alanında etkin ve verimli bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirten Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de, "Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirirken bunun yanında ailelere de farklı eğitim ve kurslar açarak onların da bilişim teknolojisinden geri kalmamasını sağlıyoruz. Hayat boyu eğitim sloganı ile çıktığımız bu yolda, Alanya Belediyesi ve Habitat Derneği ile işbirliği yaparak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde eğiteceğiz ve bununla birlikte ailelerinde bilinçli olmasını çok önemsiyoruz. Ailelerin çocuklarına bilgisayar konularında bilinçli müdahale edebilmesi gerekiyor. Bu yüzden de onlarında eğitilmesini destekliyoruz.'' dedi.

        Eğitim protokollerinin devam ettirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, ''Ben başta duyarlılığından ötürü belediye başkanımız ve diğer kuruluşlara teşekkür ediyorum. Biz kent konseyi olarak özellikle kadınlarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. Çünkü bir kadın aydınlanırsa bir dünya aydınlanır. Bu eğitimleri sürdüren arkadaşlarımıza da Kent Konseyi olarak teşekkür ederiz" diye konuştu. EĞİTİME KATILAN KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

        Protokolün ardından 11-27 Kasım tarihleri arasında ''Geleceğini Tasarla'' projesi kapsamında gerçekleştirilen bilgisayar okuryazarlığı eğitimine katılan kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

        2010 yılında başlayan bilişim eğitimlerinde bugüne kadar 386 kişiye eğitim verildi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        01.12.2015 14:24:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa