Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP'İN 11 AYLIK İHRACATI 7 MİLYAR 880 MİLYON 145 BİN DOLAR

        GAZİANTEP (İHA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz 2015 yılı Ocak-Kasım döneminde 187 ülkeye toplam 7 milyar 800 milyon 145 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı.

        GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz yaptığı yazılı açıklamayla Ocak-Kasım 2015 dönemine ait ihracat rakamlarını açıkladı. Çıkmaz açıklamasında 11 aylık süre içerisinde toplam 187 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, "Birliklerimizce 2015 yılı Ocak-Kasım döneminde, 2014 yılının aynı dönemine oranla yüzde 4,7'lik düşüşle toplam 7 milyar 800 milyon 145 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Aynı dönemde, diğer İhracatçı Birlikleri adına ise toplam 591 milyon 196 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Böylece Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi, yüzde 5,9'luk düşüşle 8 milyar 391 milyon 342 bin dolar olmuştur" ifadelerini kullandı

        İHRACATTA ORTADOĞU ÜLKELERİ BİRİNCİ SIRADA

        Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz açıklamasında Güneydoğu Anadolu Bölgesinden toplam 187 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini de ifade etti. Çıkmaz, "Gerçekleştirilen ihracatımızda Orta Doğu Ülkeleri yüzde 59,9 pay ile ilk sırada yer almakta, AB ülkeleri yüzde 16,7 pay ile ikinci ve Afrika Ülkeleri yüzde 10,3 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 187 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, Suriye, Suudi Arabistan, ABD, İran, İtalya, Almanya, İngiltere, Libya ve Belçika Bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir." dedi. Başkan Çıkmaz açıklamasında ihracatı gerçekleştirilen ürünler hakkında da bilgi vererek "Ayrıca, halı, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, değirmencilik ürünleri, plastikler ve mamulleri, bitkisel yağlar, dış giyim, demir çelik mamulleri ile ağaç ve orman ürünleri Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur" ifadelerine yer verdi.

        Çıkmaz, Gaziantep'in 11 aylık ihracatta Türkiye altıncılığını koruyarak toplam bu süreç içerisinde 5 milyar 770 milyon 717 bin dolarlık ihraca gerçekleştirdiğini de vurguladı. Başkan Çıkmaz, "Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2015 yılı Ocak-Kasım döneminde 5 milyar 770 milyon 717 bin dolar ihracat ile Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumaktadır. Hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ile demir ve demir dışı metaller ilimizin ihracatında önde gelen sektörlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

        (SD-Y)

        01.12.2015 13:51:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa