Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ'DE 10 AYDA 395 BİN LİRA 'SİGARA' CEZA UYGULANDI

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün Kontrol Kurulu, kent genelinde 10 ayda yapılan 37 bin 596 denetimde 228 işyeri ve 450 kişiye kapalı alanlarda sigara içtikleri ya da içilmesine izin verildiği için ceza kesildiğini açıkladı. Bu denetimlerde 10 ayda toplam 394 bin 610 lira para cezası uygulandığı da duyuruldu.

        Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Figen Gürbeden başkanlığında Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Tütün Kurulu'nda yer alan kurum temsilcilerine 2015 yılının 10 aylık döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün Birimi Sorumlusu Dr. Osman Demir, kapalı alanlarda tütün ürünlerinin kullanılmasını önlemek adına önümüzdeki dönemde toplumu bilinçlendirmeye yönelik daha ciddi adımlar atılacağını söyledi. Tütün mamulü ürünlerin tüketiminin önlenmesi konusunda diğer illerle kıyaslama yapıldığında Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Kayseri'nin ülke genelinde önemli mesafe kat ettiğini, hem denetim sayısı, hem de ceza uygulanması konusunda başarılı iller arasında bulunduğunu anlatan Dr. Osman Demir, "Tütün kurulumuzun öncelikli amacı ceza yazmak değil, tütün ürünlerinin zararlarını anlatmak, kullananların bırakmasını sağlarken, kullanmayanların da başlamasını önlemek. Özellikle kapalı alanlarda tütün tüketiminin zararlarını anlatmak ve bu konuda bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla önümüzdeki dönemde kamu kuruşlarından başlayarak, STK'larda eğitim programları düzenlenecek. 'Sigarasız okul, sigarasız kurum' sloganlarıyla hiçbir çalışanı sigara içmeyen kurum ve kuruluşları sertifikalarla ödüllendirmek, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarıyla sigaranın zararlarını topluma daha iyi anlatarak, bilgi ve bilinç düzeyini artırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

        2016 FARK YARATACAK YIL OLACAK

        Kayseri'de Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'ndan oluşan ekiplerce yapılan denetimler ve cezaları da rakamlarla anlatan Dr. Demir, şunları söyledi: "Ekiplerimiz 10 ayda 37 bin 596 denetim yaptı. Bu denetimlerde 228 işletme ve 450 kişiye 394 bin 610 lira para cezası uygulandı. Geçtiğimiz yıllarda kıyasladığımızda denetim sayısının arttığı, sigara kullanımının ise azıldığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki yıl denetimler artarak devam edecek ve kapalı alanda sigara içilen işletmelere kapatma cezasına kadar giden yaptırımlar uygulanacak."

        Kayseri'de 2013 yılında 37 bin 729 denetim yapılmış, 210 işletme ve 907 kişiye toplam 327 bin 829 lira ceza uygulanmıştı. 2014 yılında ise toplam denetim sayısı 34 bin 685 olurken, 331 kişi ve 192 işyerine toplam 34 bin 685 lira ceza uygulanmıştı.

        (AÖ-Y)

        01.12.2015 13:39:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa