Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOKUMA'NIN KURDELESİNİ ANTALYALILAR KESECEK

        ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası alanında yapımı bitme aşamasına gelen 70 dönümlük kent parkını, Aralık'ın son haftasında Antalyalılarla birlikte kurdeleyi keserek hizmete açacaklarını söyledi.

        Antalya dinamiklerinden oluşan Dokuma Projesi Çalışma Grubu'nun hazırladığı eylem raporu kapsamında tesis içerisindeki 70 dönümlük koruluk alanda başlatılan kent parkı düzenlemesinde sona gelindi. Dokuma Fabrikası çalışanlarının geçmiş yıllarda diktiği fidanlardan oluşan koruluk alan, yeni imajıyla kentin önemli bir sosyal yaşam merkezi olacak.

        DOKUMA'DA İLK ÖNCE KENT PARKI HİZMETE GİRİYOR

        Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kent parkında sona gelinen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Hakan Tütüncü, kır kahvesini, oyun alanlarını, yürüyüş parkurlarını, dinlenme alanlarını gezerek, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır'dan bilgi aldı. Gezi sonrası Tütüncü, Antalya dinamikleri ile beraber Dokuma'nın hayata kazandırılmasıyla ilgili başlattıkları sürecin kent parkı düzenlemesiyle bambaşka bir noktaya geldiğini anımsattı.

        DOKUMA YAŞAM MERKEZİ OLUYOR

        Antalya'nın ortak aklı ile Dokuma'da nelerin yapılabileceğinin üzerinde durulmasının önemine işaret eden Tütüncü, "Hedefimiz, her kesimden insanımızın ortak aklına müracaat etmek ve bununla ilgili bir eylem planı ortaya koymaktı. Geldiğimiz noktada bunu başardık. Bu anlamda 2015 çok verimli bir yıl oldu. 2015 yılının ortalarından itibaren son 6 ayda da Dokuma'yı güzel bir yaşam merkezi haline getirecek olan ve ortak aklın ortaya koyduğu projelerle ilgili adımlar atılmaya başlandı. Bugün geldiğimiz noktada Dokuma, 1 yıl önceki haliyle mukayese edilemeyecek kadar bambaşka bir güzelliğe büründü" dedi.

        Dokuma içerisindeki ormanlık alanı çok güzel bir kent parkı yaparak Antalya'ya armağan edeceklerini belirten Tütüncü şöyle devam etti;

        "70 dönümden oluşan kent parkı, güzel bir gezinti mekanı, bir yaşam merkezi haline geldi. Kent parkı, yeşil alan sıkıntısını yaşayan Dokuma semtindeki mahallelerimiz için de nefes alabileceği bir yer oldu. Peyzaj düzenleme çalışmaları bitme aşamasına geldi. 2015 yılı bitmeden, Aralık ayının son haftasında Dokuma Kent Parkı için bir açılış gerçekleştireceğiz. Dokuma çok büyük bir ünite. Bu ünitenin içerisinde farklı yaşam merkezleri, kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapılabileceği alanlar olacak. Bu projeler de zaman içerisinde hayata geçirilecek. Ama ilk olarak Dokuma ormanlarını halkımızın hizmetine açıyoruz. Vatandaşlarımız, Dokuma Kent Parkı'nda, çaylarını, kahvelerini içebilecekleri, şehrin tarihiyle, hafızasıyla bulaşabilecekleri ve spor yapabilecekleri, dinlenebilecekleri güzel bir ortam bulabilecekler. Dokuma Kent Parkı, Antalya gelen misafirlerin gezdirebileceği güzel bir nokta da olacak."

        Dokuma Kent Parkı açılışının da çok özel olacağını duyuran Başkan Hakan Tütüncü, "Kepez Belediyesi, icraatlarıyla, yapmış olduğu projelerle ilkleri gerçekleştiriyor. Örnek nitelikte işlere imza atıyor. Dokuma Kent Parkı'nda da örnek bir açılış yapacağız. Dokuma, kentin bir hafızası ve bu hafızanın içerisinde var olan hayatta olan nice güzel insanlar var. Dokuma'da çalışmış, Dokuma'ya emek vermiş nice güzel isimler var. Bugün Dokuma'nın yeniden halka açılmasını sonuçlayan çok değerli Antalyalılar var. Dokuma'nın halkın elinde kalmasını sağlayıcı adımlar atan fedakâr insanlar var. Belediyemizden bu alanın güzelleşmesinde emeği geçen çok değerli çalışanlarımız var. Onların hepsiyle birlikte kurdeleyi kesmek istiyoruz. Uzunca bir kurdele olacak. Dokuma'yı Antalyalılarla halka açacağız."

        DOKUMA KENT PARKI

        Şehrin ortasında adeta bir vaha olacak kent parkında; koşu yolu (bin 200 metre), yürüyüş yolu ( bin metre) 2 çocuk parkı (750 metrekare), 100 araçlık otopark, 12 kabinli tuvalet, adet açık hava spor aletlerinin olacağı 2 adet fitness park (350 metrekare), dinlenme alanları ile kır kahvesi ve büfe yer alacak. Çim ekilen koruluk alanda yürüyüş parkurları da oluşturuldu.

        Eski konuk evi de, kır kahvesi haline getirilecek ve burada 1970'li yıllardaki Türk Pop Müziği'nin sevilen eserleri çalınacak.

        (SÇ-SÇ-Y)

        01.12.2015 13:32:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa