Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1.12 TARİHİNDE 112 ACİL, 112 ÇAĞRI MERKEZİNE BAĞLANDI

        - MUĞLA'DA ÜÇ YILDIR ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN 112 ÇAĞRI MERKEZİNE 110, 122 VE 112 NOLU ACİL ÇAĞRI HATLARI BAĞLANDI.

        - SAĞLIK BAKANLIĞI BÜNYESİNDEKİ 112 ACİL ÇAĞRI SERVİSİ, GÜN VE AY OLARAK 1.12 OLMASI VE 112 NUMARASINI ÇAĞRIŞTIRDIĞI İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI 112 ÇAĞRI MERKEZİNE BAĞLANDI.

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : BEKİR TOSUN

        KAMERA : BEKİR TOSUN

        MUĞLA (İHA) - Muğla'daki tüm acil çağrı merkezlerinin tek numarada toplanması amacıyla 3 yıldır çalışmaları devam eden 112 Çağrı Merkezi'ne 110 İtfaiye, 122 AFAD'dan sonra 112 Acil Servis çağrı merkezleri de 12 Çağrı Merkezi bünyesine katıldı. 155 Polis, 156 Jandarma, 177 Orman Yangın, 158 Sahil Güvenlik ve 181 Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olmak üzere 5 kurumun acil çağrı numaraları da iki ay içinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne entegre olması bekleniyor.

        Tarih itibari ile ay ve gün olarak 112'yi çağrıştırdığı için 1.12 tarihinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 Acil Servis çağrı numarası İçişleri Bakanlığı bünyesindeki 112 Çağrı Merkezi'ne bağlandı. 112 Acil Servis numarasının 112 Çağrı Merkezi'ne entegre olması nedeniyle düzenlenen törene Vali Vekili Salih Gürhan, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ve 112 Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya katıldı.

        AMAÇ BÜTÜNLEŞİK HİZMET

        Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binasının tam kapasite hizmete sunulma aşamasına geldiğini belirti. Özdemir, "Yavaş yavaş 112 Acil Çağrı Merkezine taşınacak olan birimlerimizi taşımaya başladık. Burası 112 Acil Çağrı Merkezi. 112 Çağrı ile karıştırılıyor. Bu merkez İçişleri Bakanlığı bünyesinde Valiliklerin bir birimi. Büyükşehir Belediyelerinde Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi'ne bağlı bir birim. Büyükşehir olmayan illerde yine valiliklere bağlı bir birim. Aradaki fark sadece Büyükşehirlerde Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezine bağlı olması. Burada acil çağrı numarası ile adlandırılan 8 birim konuşlanacak. Tüm çağrı merkezlerini içine alan tek numara olacak o da 112 Çağrı numarası ile aranacak. Önümüzdeki süreçte, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 177 Orman yangın gibi tüm birimler 112 çağrı numarasında birleşecek. Buradaki amaç bütünleşik hizmet vermek. Tüm birimler arasında koordineli çalışma sağlamak ve tüm çağrıların tek kayıt altında tutulmasını sağlamak. Teknoloji ve donanım itibari ile daha gelişmiş ve günümüze uygun bir şekilde yapılandırma bu" dedi.

        "DAHA NİTELİKLİ HİZMET VERECEĞİZ"

        İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 112 çağrı merkezinin İçişleri Bakanlığı bünyesindeki 112 Acil Çağrı Merkezine geçmesinde vakalara ulaşmada bir değişiklik beklemediklerini belirterek, "Türkiye çapında baktığımız zaman ilk 10 dakika içerisinde yüzde 95 oranında vakaya ulaşıyoruz. Muğla il genelinde 10 dakikanın altında ortalama 6,5 dakikada vakaya ulaşıyoruz. Kırsal alanlarda ise bu süre ilk yarım saatte bugüne kadar tüm vakalara ulaştık. Bizim asıl beklentimiz gereksiz çağrı yükünden kurtulduğumuz için çok daha nitelikli hizmet verme olanağına kavuşacağız. Bir diğer artı yönümüz ise bütünleşik sağlık hizmeti verilmesi olacak" dedi.

        "İKİ AY İÇİNDE 8 KURUMUN ÇAĞRI NUMARALARI TAŞINACAK"

        112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya ise ilk hizmete giren birimin Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı olduğunu belirterek, "24 Kasım'da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) 112 nolu hatta sistemimize entegre edildi. Bugün özellikle ay ve gün olarak 1.12 yani 112 olması sebebiyle Sağlık Müdürlüğümüzün 112 Çağrı Merkezini bugüne ayarladık. Bugün artık 112 hattı Sağlık Bakanlığından İçişleri Bakanlığına geçmiş oldu. Şu an için 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüzde üç kurum hizmet veriyor. Vatandaşlarımız şu anda 110, 122 ve 112 hatlarını aradıklarında 112 Çağrı Merkezi'ne ulaşmaları mümkün. Önümüzdeki iki ay içinde de planlamamız dahilinde diğer 5 kurumumuzu da sisteme entegre edeceğiz" dedi.

        (BT-İK)

        01.12.2015 13:22:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa