Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN'DE 'SPOR KÜLTÜRÜ VE OLİMPİK EĞİTİM PROJESİ'NİN 9'UNCUSU BAŞLADI

        MERSİN (İHA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından hayata geçirilen ve Mersin'de bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' başladı. Proje kapsamında, ilkokul öğrencilerine eğlenceli aktivitelerle sporun önemi anlatılacak.

        Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilkokul öğrencilerine yönelik ortaklaşa düzenlediği 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi', Yunus Emre Kültür Merkezi'nde başladı. Öğrencilere sporun insan hayatındaki önemi anlatılarak, spor bilinci aşılanmasının hedeflendiği ve 5 gün sürecek projenin ilk gününde, 24 Kasım İlköğretim Okulu ile Atatürk İlköğretim Okulu 4'üncü ve 5'inci sınıf öğrencilerine spor, çevre, sağlık, olimpiyatın tarihsel süreci, centilmenlik, fair play ve sporun eğlenceli yönleri anlatıldı. Etkinlikte çeşitli filmler, animasyonlar ve ödüllü yarışmalar ile öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerine olanak sağlanırken, programa katılan öğrenciler sevimli maskot "Oli" ile neşeli vakit geçirdi.

        Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu'nun, Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle yürüttüğü proje ile genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmaları amaçlanıyor. Konuyla ilgili filmlerin ve animasyonların gösterildiği, ödüllü yarışmaların düzenlendiği, eğitici olduğu kadar eğlenceli de olan, yaklaşık 1 saat süren bu interaktif sunum akademisyenler, çocuk psikologları ve pedagogların desteğiyle hazırlandı. Çocukların algı, ilgi ve yaşlarına göre hazırlanan bu eğlenceli etkinliğin öğrenciler, aileleri, öğretmenleri, arkadaşları ve çevreleriyle birlikte toplam 3 milyon kişiye ulaştığı tahmin ediliyor. 2005-2006 öğretim yılının ikinci sömestrinde başlayan proje ile bugüne kadar İstanbul başta olmak üzere Mersin de dahil 27 ilde yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrenciye ulaşıldı.

        (KYM-Y)

        01.12.2015 13:22:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa