Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VİRANŞEHİR'DE MÜZE KÜLTÜR EVİ İHALESİ YAPILDI

        ŞANLIURFA (İHA) - Viranşehir ilçesinin tarihi mekanlarından olan eski belediye binasının müze kültür evine dönüştürülmesi için ihale yapıldı. 3 firmanın katıldığı ihalenin sonuçlarının ise yapılacak inceleme sonucu açıklanacağı duyuruldu.

        Viranşehir Belediyesi XIX. Yüzyılın sonlarında inşa edilen ve uzun süre belediye binası olarak kullanılan yapının Viranşehir Belediyesi tarafından müze kültür evi yapılabilmesi için restore edilecek. Tarihi binanın restore edilmesi için belediye hizmet binasında ihalesi yapıldı. İhaleye üç firma katılarak, tekliflerini ve belgelerini ihale komisyonuna sundu. İhale komisyonu yapılacak inceleme sonunda ihalenin sonucunun açıklanacağı duyuruldu.

        İlçe merkezinde bulunan eski belediye binası, Milli Aşireti Reisi İbrahim Paşa tarafından 1893 yılında inşa edilmiş ve XIX yüzyıl sonlarında inşa edilen sivil mimarlık örnekleri arasında bulunuyordu. Viranşehir Belediyesi tarafından koruma altına alınarak müze-kültür evi olarak projelendirilen bina, iki kattan oluşurken, yapının cephesindeki pencere alınlıklarında yer alan süslemeler ise dikkat çekiyordu. Ayrıca binanın zemin katı çapraz tonozu bulunurken, yapı da düzgün kesilmiş Urfa taşı kullanılmıştı.

        (Şİ-SD-Y)

        01.12.2015 12:58:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa