Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU YETENEKLİ ÇOCUKLARINI KEŞFEDECEK

        - ORDU GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ MUSTAFA GENÇ:

        - "HAZIRLANAN PROJE İLE 10 BİN ÇOCUĞUMUZU SPORLA TANIŞTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

        - ORDU VALİSİ İRFAN BALKANLIOĞLU:

        - "DÜNYADA DERECE YAPAN ÇOCUKLARIN YETİŞMESİNE İHTİYACIMIZ VAR"

        DOĞAN ARZIK

        ORDU (İHA) - Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter ki Keşfedilsin" projesi düzenlenen açılış töreni ile başladı.

        Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün hazırladığı "Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter ki Keşfedilsin" projesi Altınordu ilçesi Merkez Ortaokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Projenin açılış törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

        "Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter ki Keşfedilsin" projesi kapsamında Ordu'nun yetenekli gençlerinin bulunması amaçlanıyor. Ordu'nun 19 ilçesini kapsayacak olan projede yetenekli gençler Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren spor branşlarında, eğitmenler tarafından ücretsiz olarak kurs alacak. Hazırlanan proje ile çocukların spora teşvik edilmesi, içlerinden yetenekli olanların tespit edilip desteklenmesi sağlanacak.

        "10 BİN ÇOCUĞA ULAŞMAYI PLANLIYORUZ"

        Projenin açılış konuşmasını yapan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, spor yapmamış gençlere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Hazırlanan bu proje ile 10 bin çocuğumuzu sporla tanıştırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda antrenörlerimizin şampiyonalarda mücadele edecek olan sporcuların da keşfetmesini sağlayacağız. 19 ilçemizde okul sezonu sonuna kadar 10 bin çocuğumuza spor yapmayı, bir spor dalına yöneltmeyi ve geleceğimiz olan çocuklarımızı sporla büyütmeyi planlıyoruz. Türkiye teması ile başlattığımız bu proje ile ayrıca gençlerimize bayrak sevgisini, vatan millet sevgisini aşılamayı istiyoruz" dedi.

        "DERECE YAPAN ÇOCUKLARIN YETİŞMESİNE İHTİYACIMIZ VAR"

        Açılış programında konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, uygulanan projenin çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Geçmişte bu tür faaliyetlerin yapılmadığını belirten Balkanlıoğlu, "Geçmişte bu tür çalışmaların yapılamamasından dolayı yetenekli gençler keşfedilemiyordu. Bu sebeple turnuvalarda madalya alamadan geri dönmenin hüznünü yaşıyorduk. Türkiye artık eski Türkiye değil, her konuda olduğu gibi spor konusunda da önemli gelişmeler var. Dünya'da derece yapan çocukların yetişmesine ihtiyacımız var ve arkadaşlar inşallah bunu başaracaklar. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (DGN-SLH-Y)

        01.12.2015 12:50:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa