Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "HARİKA MATEMATİK" ADANA'DA ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

        - HAYATIN HER ALANINDA VAR OLAN MATEMATİĞİ ÇOCUKLARA SEVDİREN İNTERAKTİF SERGİ "HARİKA MATEMATİK", TÜRKİYE TURNESİ ÇERÇEVESİNDE 2-6 ARALIK'TA ADANA'DA OLACAK

        ADANA (İHA) - Çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan ''Harika Matematik'' Sergisi, Adana'da çocuklarla buluşuyor.

        Harika Matematik Sergisi, 20 farklı ünite ile bilgilendiren, analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri eğlenceli bir yolculuk.

        Sergide çocuklar, Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı'na uygun hazırlanmış ünite ve konu istasyonlarında, bilgilerini pekiştirebiliyor ve arkadaşları ile hoş vakit geçirebiliyor.

        Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği sergi, özel olarak hazırlanan Harika Matematik Tırı ile Finansbank sponsorluğunda Türkiye'yi dolaşmaya başladı.

        İlk olarak Erzurum'da çocuklarla buluşan Harika Matematik Tırı, 2 Aralık'da Adana'da olacak. Çocuklar 2-6 Aralık 2015 tarihleri arasında Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde 10:00-18:00 saatleri arasında sergiyi ücretsiz gezilebilecek.

        Harika Matematik sergisi hakkında bilgi veren IEG Ceo'su Kemal Gürkaynak; "Kuşkusuz bilim, teknoloji internet ve dijital dünya hepimizin hayatında değişiklikler yaratıyor ancak, çocuklarımızın hayatını çok daha derin etkiliyor ve şekillendiriyor. Bu onların hem şansı hem de çıkmazı. Önümüzde merak eden, kurcalayan ama çabuk sıkılabilen, dünyanın dört bir yanından arkadaş edinse bile sokakta arkadaşlarıyla oynamamış bir nesil var. Fakat yine de çocuk, her zaman çocukluğunu koruyor. İçinde durmak bilmeyen bir enerji ve her şeyi keşfetmek isteyen küçük bir gezgin var. Çocuklarımız bu yanlarıyla, hem bizim hem de geleceğimizin en önemli hazinesi. Tam da bu yüzden, İstanbul Entertainment Group olarak, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bu sergiyi Türkiye'nin her yerindeki çocuklara buluşturuyoruz. Çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri, yaşıtlarıyla tanışabilecekleri, iletişim becerilerini geliştirebilecekleri ve enerjilerini boşaltabilecekleri bir merkez. Çocukların renkli ve sofistike dünyası, bilimsel yaklaşımlarıyla birlikte düşünülerek tasarlanan sergi ile çocuklar matematiği eğlenerek öğrenecekler'' dedi.

        Harika Matematik'in ana sponsoru olan Finansbank'ın Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, Finansçı'nın genlerinde olan yenilikçi, yaratıcı, analitik, güvenilir, çözümcü özelliklerini çocuklara aktarma hedefiyle kurdukları Minik Eller Büyük Hayaller Platformu çatısı altındaki farklı projelerle çocuklarla bir araya geldiklerini belirtti. Güzeloğlu, "Analitik düşünme yetisini kazanmış, sanattan iş dünyasına her alanda yaratıcılıklarını konuşturan yeni nesillere bugünden dokunuyoruz. Matematiğin doğada, insan hayatında, yaşamın her noktasında var olduğunu çocuklara eğlenceli ve yaratıcı yüzüyle aktaran Harika Matematik Tırını toplamda Türkiye'nin 6 iline ulaştıracağız. Bu kapsamda Adana'da olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın hayatına pozitif katkı sunabilirsek ne mutlu bize" dedi.

        Türkiye turnesine çıkan sergi çocuklarla buluştuğu ilk durak olan Erzurum ve ardından Adana'dan sonra, Kahramanmaraş, Kayseri, Antalya, Soma'da çocuklara ulaşacak. Sergi, gezici modüllerde; Brahma Kulesi, Mükemmel Vitruvis, Aynalar, Sesin Geometrisi ve Gemiyi Batmaktan Kurtar ile matematiği eğlenceli haliyle çocuklarla buluşturacak.

        (ADN-Y)

        01.12.2015 12:13:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa