Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DAİB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ERZURUM'DA YAPILDI

        ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği (DAİB) 2015 yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel'in başkanlığında, Yönetim Kurulu üyelerinin katılımlarıyla Erzurum'da yapıldı.

        Toplantıda DAİB Genel Sekreteri Murat Karapınar yaptığı sunum ile Birliğin mevcut çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Üyelerini bilgilendirirken, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek ve AtaTeknokent Yönetim Kurulu Başkanı Recep Sadeler'in katılımıyla bölgemizin uluslararası arenada rekabet gücünü artıracak teknolojileri geliştirilmesine yönelik olarak teknokentlerin işletmelere sağlamış olduğu imkanlar ve destekler ile bu anlamda bölge kalkınması açısından yapılabilecek ortak çalışmalar ve projeler görüşüldü.

        Toplantıda ayrıca; Şirketlerin uluslararası rekabet güçlerinin geliştirilmesine yönelik ihtiyaç analizi, istihdam, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetlerinden oluşan Ekonomi Bakanlığı Destekli Uluslarararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) kapsamında, DAİB tarafından hazırlanan ve Ekonomi Bakanlığınca desteklenmeye hak kazanan ''Bölgemizdeki İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması'' ve ''Bölgemizdeki Gıda İhracatının Artırılması'' projelerinin uygulama takvimi ve süreçleri görüşüldü ve hâlihazırda devam eden ihtiyaç analizi ve eğitim süreci değerlendirildi.

        Sınır Ticaretinde karşılaşılan sorunlar ve mevcut duruma ilişkin yapılan sınır ticareti anketi kapsamında hazırlanan Sınır Ticareti Anket Raporu ve sonuçları görüşüldü.

        Yurtdışında tek başına birim açma imkânı olmayan şirketlere sunulan ofis/depo/showroom alanlarıyla şirketlerin yurtdışı pazarlara girişine yardımcı olunacak, bürokrasi, yüksek maliyetler, güvenlik sorunları gibi nedenlerle pazara girişin zor olduğu coğrafyalara ulaşma imkânı tanıma amacıyla başlatılan Türk Ticaret Merkezleri uygulaması kapsamında ofisleri, teşhir salonlarıyla ülkemizin, ihracatçılarımızın ve ürünlerinin tanıtım üssü, depo/antrepo hizmetleri ile lojistik merkezi, hukuki/mali danışmanlık birimi olarak önemli görevler icra edecek, yeni ve süreklilik arz eden bir yapı olarak Tahran'da Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) öncülüğünde başlatılan ve DAİB'in de yer alacağı Tahran Türk Ticaret Merkezi proje çalışması kapsamında bölge illerinden asgari 15-20 firmanın yer alabilmesine yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü.

        Toplantıda, ayrıca, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerindeki işletmelerin rekabet gücünün artırılması ve dışa açılmanın sağlanması ve TRA1 illerinin 2023 İhracat vizyonlarının belirlenmesine yönelik yürütülen strateji ve İran'a uygulanan ambargonun kaldırılması sürecinde ortaya çıkacak ekonomik avantajlardan bölge illerinin azami istifadesi amacıyla yapılan ''Hedef Pazar İran'' çalışmalarında gelinen aşama değerlendirildi.

        2016 yılında yapılacak yurtdışı fuar katılımları ve diğer çalışmaların görüşülmesinin ardından Kurul üyelerinin dilek, temenni ve değerlendirme önerileriyle toplantı sona erdi.

        (ERZ-AT-Y)

        01.12.2015 12:08:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa