Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHTA İLÇESİNDE "KADINA ŞİDDETE HAYIR" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

        HÜSEYİN TÜRKOĞLU

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele kapsamında 'Kadına Şiddete Hayır' konulu konferans düzenlendi.

        Kahta ilçe Kaymakamlığı ile Kadın ve Çocukları Koruma Derneği tarafından organize edilen konferans, Kahta baraj kenarındaki bir restaurantta gerçekleştirildi. Konferansa, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Demir, Jandarma Başçavuş Nedim Çelebi, Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş ve çok sayıda aileler katıldı. Kardeş, "Kadına yönelik şiddete karşı mücadele kapsamında düzenlediğimiz bu tür programları her yıl düzenli olarak yapıyoruz. Çalışmalarımızda özellikle dezavantajlı gruplara yönelik olmasına dikkat ediyoruz" şeklinde konuştu. Konferansa konuşmacı olarak katılan Hacı Muhammed Şükrü Şirazi Tasavvuf İlim ve Kültür Derneği Başkanı Sare Özer, konuşmasında İslam'da kadının yeri ve önemi hakkında bilgiler sundu. Konuşmacı Özer, kadının da, Allah'ın bir kulu olmasından dolayı erkeklerle aynı İslami görev sorumluluklara sahip olduğuna vurgu yaparak, kişinin kendisine yapılmasını istemediği bir hareketi kadına karşı yapması veya o eziyeti kadına layık görmesini cahiliye devrinin özellikleri olduğunu savundu. Kadına şiddet, hem kurumsal olarak hem de devlet olarak kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Kaymakam Kaya ise kadına şiddeti tasvip etmediği gibi karşısında olduğunu söyledi. Kaya, "Bizlerle iletişim halinde olun. Gerek Kahta'da gerekse köylerinde şiddet mağduru olan kim varsa her zaman yanınızda olduğumuzu bilin. Bizimle iletişim kanallarınız açık olsun" dedi.

        (HT-SD-Y)

        01.12.2015 11:56:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa