Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SÜ'DE GENÇ DİŞ HEKİMLERİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

        KONYA (İHA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Diş Hekimliği Haftası dolayısıyla beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

        3'üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve diş hekimi adaylarının mesleğe ilk adımı olarak kabul edilen beyaz önlük giyme töreninde, 106 öğrenci beyaz önlük giyerek kliniklere ilk adımı attı.

        Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bora Öztürk, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Nejdet Güz, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

        Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Nejdet Güz, programın açılışında yaptığı konuşmada, "Hayatınız boyunca olumlu şey elbette çok olacak ama birtakım komplikasyonlar ve meslek hayatınızda zorlanacağınız konular da olacaktır. Ben 26 yıllık diş hekimiyim halen zorlandığım konular oluyor. Sizlerden istirhamım meslektaşlarla, hocalarımızla, ilim çevreleriyle sürekli istişare halinde olmanızdır" dedi.

        "BEYAZ ÖNLÜK; GÜVEN VE UMUDUN SİMGESİDİR"

        Ailelere ve öğrencilere seslenen SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bora Öztürk de, "Değerli veliler, çok mutlu ve heyecanlı olduğunuz bugünde, bizler de aynı duyguları paylaşıyoruz. Onları sizler yetiştirdiniz, bizler ise onları sağlıklı yaşamın ilk ve en önemli kapısı olan ağız ve diş sağlığına hizmet edecek kaliteli diş hekimleri olarak yetiştirmek istiyoruz. Sevgili öğrenciler, zor olan birinci ve ikinci sınıfı tamamlayarak üçüncü sınıfa geldiniz. Beyaz önlükleri giymeye hak kazandınız ve artık hasta almaya başlayacaksınız. Özgüvenli şekilde, kutsal ve saygın bir mesleğin ilk adımlarını atarken giydiğiniz bu beyaz önlük; saflığın, temizliğin, sevginin, saygının, fedakarlığın, güvenin ve umudun simgesidir. Bugün sadece beyaz bir önlük giymiyorsunuz, üzerinize büyük bir sorumluluk alıyorsunuz. Her yönden iyi bir diş hekimi olacağınıza inanıyor ve güveniyorum" diye konuştu.

        "SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİM ALMAK AYRICALIKTIR"

        SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ise, "Beyaz önlük, sağlık biriminde doktorun hastaya olan sevgisi, hastanın da doktora saygısının simgelerinden biri olarak algılanmaktadır. İnanıyorum ki bu önlüğü giyen öğrencilerimiz, hem alanlarında başarılı bir hekim olacaklar hem de hasta-doktor ilişkilerini en iyi şekilde sürdürebileceklerdir. Tabi ki eğitim almış olduğunuz diş hekimliği fakültemiz, Türkiye sıralamasında ilk 5'lerin içinde olan bir fakültedir. Geçmişten beri fakültemizde emeği geçen dekanlarımıza ve öğretim üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Hakikaten Selçuk Üniversitemizde eğitim almak bir ayrıcalıktır. Öğrencilerimizin Selçuk Üniversitesi aidiyet duygusunu baştan sonuna kadar üzerlerinde vazife, görev olarak sürdüreceklerini düşünüyorum, kendilerine sonsuz başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından 2014-2015 eğitim-öğretim yılında onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi. Sonrasında beyaz önlük giyme törenine geçildi. Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihtikar Gürsel'in öğrencilere yönelik tavsiyelerinin ardından, 106 öğrenciye beyaz önlükleri protokol ve öğretim üyeleri tarafından giydirildi. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrencileri aileleri de bu özel ve anlamlı günde yalnız bırakmadı.

        (AH-Y)

        01.12.2015 11:37:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa