Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TFF TAHKİM KURULU'NDAN ÇARPICI KARAR

        BEKİR ÇETİN

        MANİSA (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Saruhanlı Belediyespor Kulübü'nün, rakip takımdaki maç cezası bulunan bir oyuncunun müsabaka listesine yazılmasına ilişkin itirazını reddetti. Bu karar, "Cezalı futbolcuların maçlarda forma giyebilmelerinin önünü açtı" şeklinde yorumlandı.

        Manisa Süper Amatör Lig'de mücadele eden Saruhanlı Belediyespor'un Antrenörü Mutlu Çamlıyer, İHA'ya yaptığı açıklamada 24 Ekim tarihinde Manisa Sanayispor ile oynadıkları maçta, rakip takımın müsabaka listesinde yer alan oyunculardan Altuğ Yıldırım'ın 1 maç cezalı olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

        Normal şartlar altında maç cezası bulunan oyuncuların ceza süresi boyunca futbol oynamalarının yasak olduğunu, dolayısıyla müsabakalardaki asil ve yedek listelere alınmasının da mümkün olmadığını dile getiren Çamlıyer şunları kaydetti:

        "Biz bu durumu Manisa İl Disiplin Kuruluna taşıyarak itirazda bulunduk. Kurul ise müsabaka listesindeki oyuncunun oyuna iştirak etmediğini savunarak itirazımızı reddetti. Biz kulüp olarak daha sonra Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na (AFDK) itirazda bulunduk. Kurula yaptığımız itirazda, söz konusu oyuncunun cezalı olmasına rağmen müsabaka listesinde adının bulunduğu, üstelik bu futbolcunun genç kontenjan sporcu sınıfına alındığını ve dolayısıyla futbol disiplin talimatlarına aykırı hareket ettiklerini belirttik. Ancak Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Manisa İl Disiplin Kurulu'nun da belirttiği aynı gerekçe ile itirazımızı kabul etmedi."

        "ŞOK OLDUK"

        Bunun üzerine konuyu detaylı bir açıklama ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'na taşıdıklarını anlatan Çamlıyer, buradan gelen "ret" cevabı karşısında adeta 'şok' olduklarını kaydetti.

        26 Kasım günü toplanan Tahkim Kurulu'ndan kulüplerine gönderilen cevap yazısında itirazlarının reddedildiğinin belirtildiğini ifade eden Çamlıyer, şunları söyledi:

        "Bize gelen yazıda, yapılan müzakere neticesinde; talebimizin reddine dair AFDK kararında isabetsizlik bulunmadığının anlaşıldığı bu bağlamda itirazımızın reddine ve AFDK kararının onanmasına oy birliğiyle karar verildiği belirtilmiş. Bu durum bizde şok etkisi yarattı. Böyle bir şey kabul edilemez. Cezalı oyuncu müsabaka listesinde yer alabiliyorsa, sahaya çıkıp oyuna da girebilir. Biz buradan bunu anlıyoruz. Bu durumda hakem kararı çiğnenmiş ve kurallar tanınmamıştır. Tahkim kurulu, bu kararıyla Amatör futbol müsabakalarında ki cezalı oyuncu kuralını çiğnemiştir. Buradan da anlaşılıyor ki Amatör spor kulüpleri bundan böyle cezalı olan oyuncularını, müsabaka isim listesine yazabilecek, soyunma odasına ve yedek kulübesine sokabilecek ve hatta kontenjan kuralını bu şekilde tamamlayarak müsabakaya çıkabilecekler. Biz bunu skandal bir karar olarak değerlendiriyoruz."

        (BÇ-SC-Y)

        01.12.2015 11:30:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa