Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜ'DE BOLOGNA SÜRECİ SEMİNERİ YAPILDI

        SERKAN ARAT

        BARTIN (İHA) - Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen seminerde öğrencilere yurtiçi ve yurtdışı yükseköğretim olanakları tanıtıldı.

        Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) ile İslami İlimler Fakültesi tarafından, 'Bologna Sürecinde Uyum Türkiye Yükseköğretim Yeterlilik Çerçevesi ve Kalite Güvencesi' konulu bir seminer düzenlendi. Etkinlikte konuşan Bartın Üniversitesi Bologna Eşgüdüm Komisyonu Sekretaryası Yrd. Doç. Dr. Fatma Ünal, yükseköğretim okullaşma oranın ülkemizde 2005 yılından itibaren hızlı bir şekilde arttığını belirterek, 2014 verilerine göre Türkiye'de 184 üniversitenin olduğunu söyledi. Ünal, üniversite öğrencilerinin yatay ve dikey geçiş ile Farabi, Mevlana ve Erasmus değişim programlarıyla başka üniversitelere geçiş yapabileceğini belirtti.

        Bologna sürecinden de bahseden Ünal, "Bologna sürecinde amaç, yükseköğretim sistemlerinin kendilerine özgü farklılıkları koruyarak birbirleriyle karşılaştırılabilir olması ve uyumlu hale getirilmesinden ibarettir. Bologna süreciyle kolay anlaşılır ve birbirleriyle karşılaştırılabilir yükseköğretim diploma veya dereceleri oluşturmak hedeflenmektedir. Ayrıca yükseköğretimde lisans ve yüksek lisans olmak üzere iki aşamalı derece sistemine geçmek, Avrupa Kredi Transfer Sistemini (ECTS) uygulamak, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının hareketliliğini sağlamak, yaygınlaştırmak ve yükseköğretimde kalite güvencesi sistemleri ağını oluşturmak" şeklinde konuştu.

        Seminer, karşılıklı soru cevapların ardından son buldu.

        (SA)

        01.12.2015 11:11:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa