Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANAVGAT EMNİYETİ'NDEN SÜRÜCÜLERE ENGELLİ UYARISI

        ARİF KAPLAN

        ANTALYA (İHA) - Manavgat Emniyet Müdürlüğü, engelli vatandaşların ulaşımlarını engelsiz bir şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla hazırlattığı broşürleri vatandaşlara dağıtıyor.

        Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül "Sosyal devlet olmanın bir gerekliliği olarak öncelik ve ayrımcılığı olması gereken engelli vatandaşlarımızın, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve annelerimizin günlük yaşamlarını sıkıntısız olarak devem ettirebilmeleri için kaldırımlara, yaya geçitlerine ve engelli rampalarının önüne araç park edilmesi her vatandaş gibi bizleri de üzmektedir. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre "Yaya Kaldırımı" "Karayolunun taşıt yolu kenarı ile gerçek veya tüzel kişilere ait mülkler arasında kalan ve yalnız yayaların kullanımına ayrılmış olan kısımdır." Aynı kanunun 61.maddesine göre park etmenin yasak olduğu yerler ve haller belirlenmiş ve kanunun 61/n maddesine göre de yaya yollarında park etmenin yasak olduğu ve yasağa uyulmaması halinde 88 TL. Trafik İdari Para cezası uygulanacağı hüküm altına alınmıştır" dedi.

        Manavgat'ın turizm bölgesi olması nedeniyle özellikle turizm sezonunda araç trafiğinin yoğunlaştığını ve trafik akışında sıkıtılar yaşandığını belirten Özgönül "İlçemiz trafiğine kayıtlı 81 bin civarında araç ve 70 bin civarında sürücü belgeli şahıs bulunmaktadır. Ayrıca turizm sezonunda da hem araç trafiği hem de yaya trafiği yoğunlaşmaktadır. Araç sürücülerinin araçlarını kural dışı park etmenin yasak olduğu yerlere park etmeleri sonucunda araç ve yaya trafiğini aksatmaktadır.İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde görevli ekipler gece sabaha kadar kaldırımlara, yaya geçitlerine ve engelli rampalarının önüne parkeden araçları tespit ettikten sonra hatalı parkeden araçların ön camlarına bu konu ile ilgili hazırlanan uyarıcı mahiyetteki broşürler bırakılarak farkındalık oluşturulup sürücüler bilgilendirilecektir. Bu konu ile ilgili hazırlanan afişler de vatandaşların kolaylıkla görebileceği yerlere asılacaktır. İlk etapta bu şekilde 20 bin sürücüye ulaşılması planlanmakta olup, ilerleyen günlerde tüm sürücülere ulaşılması hedeflenmektedir. Kaldırımlara, yaya geçitlerine ve engelli rampalarına parkeden sürücülere karşı etkin ve kararlı bir şekilde mücadele edilecektir. Uygulamada istisna olmayacak, herkese eşit davranılacaktır. Hepimizin bir yakını veya kendisinin engelli adayı olduğunun göz ardı edilmeden trafik kurallarına uymanın bir vatandaşlık görevi olduğunun bilinmesini temenni ederim. Gelin hep birlikte engelleri ortadan kaldıralım" dedi.

        (AK)

        01.12.2015 11:11:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa