Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİDİM'DEKİ YENİ PARKA HİPOKRAT HEYKELİ KONULDU

        HÜSEYİN ÇALIŞKAN

        AYDIN (İHA) - Didim Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yeniden düzenlenerek modern hale getirilen Çamlaraltı Parkı'na tıpın babası olarak tan kabul edilen Hipokrat'ın heykeli konuldu.

        Didim Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yeniden düzenlenerek modern hale getirilen Çamlaraltı Parkı'na ünlü tıpçı Hipokrat'ın heykeli konuldu. Yunan Yunan heykeltıraş Antonis Chatzımıchail tarafından üç ayda tamamlanan heykelin açılışı Yunanistan'ın Kos Adası'ndan gelen davetlilerin katılımıyla yapıldı.

        Açılışa Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve eşi, CHP'li Belediye Meclis Üyelerimiz Ali Çağlar ve Sinan Ceyhan, Didim Rotary Kulüp Başkanı Serkan Demirbaş, Didim Rotaracat Kulüp Başkanı Serkan Bayar, Didim Rotary Kulübünün davetlisi olarak ilçeye gelen Kos Rotary Kulübü Başkanı Tasos Spıroy ve Kos'dan gelen davetliler katıldı.

        Açılışta konuşan Kos Rotary Kulübü Başkanı Tasos Spıroy Heykeli Didimlilere vermekten dolayı mutlu belirterek, "Burada bir tanesini size veriyoruz. Aynısını da Kos adasına yapmayı planlıyoruz. Didim malumunun manaca ikiz demek; bu çerçevede birini buraya koyup diğerini de Kos adasına koymayı düşünüyoruz. Bizlere gösterdiğiniz misafir peverlikten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

        Didim Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay ise verilen hediyenin çok anlamlı olduğunu kaydederek, "Bu tür anlamlı bir hediyeye bize verdikleri için Kos'lu dostlarımız teşekkür ediyoruz.; benzerini aynısını Kos'a koyma fikirleri çok güzel, emeklerine sağlık. Berberliğin devam etmesi her iki toplum yararınadır. Ben Didim halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

        (HÇ-MB-İK-Y)

        01.12.2015 10:56:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa