Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUT ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN TÜRKMENLERE YARDIM

        HASAN ÇETİN

        MERSİN (İHA) - Mersin Mut Ülkü Ocakları Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri için 'Vahşete Sessiz Kalma Sende Yardımını Yolla' adı altında yardım kampanyası başlattı.

        Bayırbucak Türkmenlerinin zulüm altında yaşadığını ifade eden Mut Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Fatih Mehmet Serbes, "Suriye'de şuanda savaş ve iç çatışma var. Günlerdir Türkmen Dağı etrafında Bayırbucak Türkmenleri zulüm altında yaşıyor. Rusya, Suriye ve İran askeri birlikleri havadan, karadan ve denizden yaptıkları saldırılarla tek hedefleri olan Türkmen Dağı'nı düşürmek. Oradaki soydaşlarımızın neler çektiğini hepimiz yakından görüyoruz" dedi.

        Bayurbucak Türkmenlerine başlattıkları yardım kampanyasına, Mut ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Serbes, "Oradaki insanlara ve özellikle çocuklara un, battaniye, giyim eşyası, ayakkabı ve gıda olarak 1 kamyon ve 2 transit dolusu yardımı topladık. Amacımız bu yardımları Hatay Yayladağ'a ulaştırmak" diye konuştu.

        (HSÇ-Y)

        01.12.2015 10:48:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa