Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LİKYA YOLUNUN BELGESİ ÇEKİLİYOR

        - GÜNEY KORE DEVLET TELEVİZYONU "KBS WORLD TV" LİKYA YOLU BELGESELİ İÇİN FETHİYE'DE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

        BEKİR TOSUN

        MUĞLA (İHA) - Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Tokyo Kültür ve Tanıtım Müşavirliği işbirliği ile Güney Kore Devlet Televizyonu KBS WORLD TV. ekibini Likya Yolu Belgeseli için Fethiye'de misafir etti.

        Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar 535 kilometrelik patika yoldan oluşan, çeşitli kaynaklarca dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotası olarak gösterilen ve antik Likya uygarlığına ait izleri taşıyan Likya Yolu'nun tanıtımının Güney Kore'de yapılması amacıyla, Güney Kore TV ekibine Fethiye'de GEKA tarafından eşlik edildi.

        Özellikle Güney Kore'deki dağcılık ve trekking sporlarına meraklı izleyicilere yönelik canlandırmalı gerçekleştirilen Likya Yolu belgesel çekiminde, başta, Everest Dağına tırmanmış ünlü dağcı Gui Hwa Song ve profesyonel trekkingciler yer aldı. Likya Yolu'nun Ölüdeniz ve Kayaköy etaplarında çekim yapan ekibe, FETAV (Fethiye Tanıtım Vakfı) tarafından bir akşam yemeği düzenlendi. Düzenlenen akşam yemeği etkinliğinde FETAV, Fethiye Belediyesi ve FTSO temsilcileri ile bir araya gelen Güney Koreli TV ekibine, Likya Yolu'nun Fethiye etapları ile ilgili bir sunum yapılırken Fethiye'nin tanıtımı ile ilgili de çeşitli dokümanlar verildi.

        Belgesel film ile ilgili olarak bilgi veren Güney Kore Televizyon ekibinden Christine Pae, "KBS WORLD TV Güney Kore Devlet televizyonudur. Daha önce Türkiye'de Kapadokya ve Pamukkale'de çeşitli çekimler yaptık. Şimdi ise ilk defa Likya yolunda çekim ve belgesel program yapmaktayız. Belgesel filmimizin ismi Dağ. Bu program bütün dünyada dağlık alanlardaki yürüyüş yolları hakkında yapılan belgesel türünde bir programdır. 50 ile 70 dakika arasında bir belgesel film olacak ve bir sezonda 2 defa yayınlanacak. Biz Likya yolunu dünyada yürünmesi gereken en iyi 10 yürüyüş yolu olarak görmekteyiz. Programı bu şekilde sunacağız. İnternet üzerinden de izlenebilecek" dedi.

        Güney Ege Kalkınma Ajansı, bölge turizminin çeşitlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılması amacıyla küresel turizm odağı Güney Ege vizyonu çerçevesinde yaklaşık 3 yıldır turizmde tanıtım ve lobicilik faaliyetleri yürütmekte. Bu kapsamda uluslararası fuarlara katılım ve bölge genelinde tanıtım turlarına ağırlık veren Ajans, 2014 yılında Japon tur operatörleri, 2015 yılında Güney Koreli basın mensupları ve 13 Kasım 2015 tarihinde Japon seyahat acentelerini bölgede misafir etti. Güney Ege Bölgesi'nin uluslararası boyutta turizm destinasyonu olarak pazarlanması ve alternatif turizm potansiyelinin hedef gruplara tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerin Güney Ege'de yeni turizm rotaları oluşturulmasına katkı sağlayacağı Ajans tarafından ön görülmekte.

        (BT-İK)

        01.12.2015 10:27:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa