Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÖRFEZ'DE GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

        MEDENİ TOPALOĞLU

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi'nin örnek geri dönüşüm çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.

        İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın da büyük önem verdiği projeler sayesinde atık yağlar, kullanılmış kağıtlar, atık piller, hurda araçlar, elektronik atıklar ve atık lastikler toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarla hem çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olunuyor hem de ekonomiye önemli katkı sağlanıyor. Geri dönüşüm projelerine toplumun her kesiminin katılımını sağlamak için kapı kapı, ev ev dolaşıldığını söyleyen yetkililer, "Okullarda öğrencilere çevre eğitimleri veriyoruz. Geçen 6 yıl içinde 60 binden fazla öğrenciye bu eğitimler verildi. İZMEK kurslarında da geri dönüşümün önemini anlatıyoruz. Başta site ve apartmanlar olmak üzere evleri ziyaret edip konunun ne kadar önemli olduğu konusunda bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Vatandaşların geri dönüşüme desteklerini sağlamak için site ve apartmanlara, kamu kurumlarına, alış veriş merkezilerine, okullara atık yağ, atık pil ve ambalaj atık kutuları bırakıyoruz. Toplumun her kesiminden geri dönüşüm çalışmalarımıza büyük destek görüyoruz" dediler.

        Bu arada İzmit Belediyesi, atık pil getirenleri kitapla ödüllendiriyor. Türkan Dereli İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Damla Özbaş evinde biriktirdiği atık pilleri Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne getirerek karşılığında kitap aldı. Özbaş, atık pillerin çevre için çok zararlı olduğunu belirterek, "Okulumuzdaki çevre eğitiminde doğaya atılan pillerin suya, toprağa ve havaya büyük zararı olduğunu anlatmışlardı. Eğitimden sonra evimizdeki bitmiş pilleri çöpe atmayıp biriktirmeye başladım. Ayrıca mahallemizdeki herkese bu konuda bildiklerimi anlattım. İzmit Belediyesi'nin çevreye olan duyarlığına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

        Belediye yetkilileri de Damla Özbaş'a duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.

        (MT-GY-Y)

        01.12.2015 10:05:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa