Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU KAN BAĞIŞINDA KASIM HEDEFİNİ GEÇTİ

        - ORDU KAN BAĞIŞ MERKEZİ MÜDÜRÜ CENGİZ DÖNMEZ:

        - "KASIM AYI İÇİN BELİRLENEN BİN 900 ÜNİTE KAN BAĞIŞI GEÇİLEREK BİN 940 ÜNİTE KAN TOPLANDI"

        - "ARALIK AYI İÇERİSİNDE ÖZELLİKLE ÜNİVERSİTELERDE YAPACAĞIMIZ BAĞIŞ ÇALIŞMALARI İLE 20 BİN OLAN 2015 YILI HEDEFİNİ AŞMAK İSTİYORUZ"

        DOĞAN ARZIK

        ORDU (İHA) - Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, Kasım ayı için belirledikleri bin 900 ünite kan bağışını aşarak toplam bin 940 ünite kana ulaştıklarını ve 11 ayın sonunda 18 bin 411 ünite kan bağışı topladıklarını söyledi.

        Ordu'da da 2015 yılı kan bağışlarında Kasım ayı tamamladı. Ordu Kan Bağış Merkezi tarafından Kasım ayı için belirlenen kan bağış hedefi geçildi. Kasım ayı için kan bağış hedefi bin 900 ünite kan bağışı olarak belirlendi. Kan Bağış Merkezi'nin yaptığı çalışmalar sonucunda Kasım ayının tamamlanması ile birlikte belirlenen hedef aşılarak bin 940 ünite kan bağışı sayısına ulaşıldı. Ordu'da 2015 yılının 11 ayı geride kalırken 18 bin 411 ünite kan toplandı ve 2015 yılı hedefi olan 20 bin ünite kana yaklaşılmış olundu.

        "YILLIK HEDEFİMİZ İÇİN BİN 590 ÜNİTE KANA İHTİYAÇ VAR"

        Kasım ayı kan bağışlarında Ünye ve Fatsa ekiplerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, "Kasım iyi içerisinde ilçe meydanlarındaki özellikle Altınordu, Fatsa ve Ünye gibi ilçelerdeki ekiplerimiz çok çalıştı. Gezici TIR'larımız ile Kumru ve Korgan gibi ilçelerimiz gezilerek kan bağışları yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda hedefimiz olan bin 900 ünite kan bağışı gerçekleşti ve bin 940 ünite kan sayısına ulaştık. Bu rakam ile birlikte 11 ayın sonunda 18 bin 411 ünite kan topladık ve yıllık hedefimiz olan 20 bin üniteye yaklaştık. Yıllık hedefimiz için bin 590 ünite kan bağışına ihtiyacımız var. Aralık ayında hedefimiz bin 700 olacak ve vatandaşlarımız bu konuda duyarlılık gösterecektir. Aralık ayında özellikle üniversite ve ilçelerde bulunan meslek yüksek okullarına ağırlık vereceğiz. Tüm yıl yapılan bağışlarla inşallah 2015 yılı hedefimiz olan 20 bin ünite kanı geçeceğiz" dedi.

        (DGN-SLH-Y)

        01.12.2015 10:03:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa