Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUT'TA HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

        HASAN ÇETİN

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Mut ilçesinde, hayvancılık sektörünün sorunları, çayır ve mera alanları, kesimhane, yeni hayvan pazarı ve önerileri kapsayan toplantı yapıldı.

        Toplantıya Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut Ziraat Oda Başkanı Ali Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Levent Abaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürü İlker Yılmaz, Veteriner Hekimler Odası Mersin Temsilcileri, Mut ilçesinde faaliyet gösteren veteriner hekimler, Belediye ve Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri katıldı.

        Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, toplantıdaki konuşmasında, "Hayvan pazarımızı yeni çevre yolu başlamadan kaldırmalıyız. Yeni çevre yolu yapıldığı zaman kullanılamaz ve iş göremez hale gelecek. Biz yeni hayvan pazarı için 3 yer tespit ettik. Sizlerin fikirlerini alalım, istedik. Birincisi Kızıldağ'ın altında Dikilitaş mevkisindeki 50 dönümlük bir arazi, konuta uzak ve en yakınında gazino bölgesi, yeni mezarlığın karşısında çamlık alan olup birde mermercilere verdiğimiz bölgenin son noktası olan Sarıtaş mevkisindeki alan" dedi.

        İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş ise hayvan pazarı yapılırken şehir planı ve stratejik planın göz önüne alınması gerektiğini belirterek, "Şehir batıya doğru gelişir. Mut'ta yılda 260 gün ve ortalama 8 km/h hızla poyraz eser. Temmuz ağustos aylarındaki esintiyle gelen pirina kokusunu göz önüne alarak konut alanlarından uzak, esintiyle vatandaşı rahatsız etmeyecek alternatifler üretilmeli" diye konuştu

        İlçeye yeni yapılacak mezbaha hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürü İlker Yılmaz ise, "Mut'un mezbaha arazisi için onayı alındı. Proje Silifke'deki gibi olacak. Birkaç ay içinde ihaleye çıkacak ve 7–8 ay içerisinde de faaliyete geçecek. 40 büyükbaş ve 100 küçükbaş günlük kesim kapasitesinde ve buna göre soğutma kapasitesi hazır olacak şekilde, ÇED gerekli değildir raporumuzu aldıktan sonra hemen başlıyoruz" dedi.

        Toplantı, veteriner hekimler ve diğer katılımcıların kesimhane alt yapısı, hayvan pazarı tespitinde dikkat edilecek noktalar, mera alanları ve karşılaşılan sorunlar hakkında görüşlerini bildirmesinin ardından sona erdi.

        (HSÇ-Y)

        01.12.2015 10:01:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa