Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİRLE ÇİFTÇİLER BİLİNÇLENİYOR

        İLKER UYAR

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Turgutlu ilçesi Çepnibektaş Mahallesinde "Toprak Analizi İçin Örnek Alınması ve Kiraz Bahçelerinde Gübreleme Yöntemleri" konulu seminer düzenlendi. Seminerde çiftçileri daha az masraf ile daha verimli ürün elde edebilmeleri için yapmaları gerekenler anlatıldı.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Turgutlu ilçesi Çepnibektaş Mahallesi'ndeki kiraz, erik, zeytin ve ceviz yetiştiriciliği yapan çiftçilere "Toprak Analizi İçin Örnek Alma ve Kiraz Bahçelerinde Gübreleme Yöntemleri" konulu bir seminer verildi. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Ziraat Mühendisleri tarafından verilen eğitimde çiftçilerin daha az masraf ile daha verimli ürün elde edebilmeleri için laboratuvarda toprak analizi yaptırmaları ve gübrelemenin de analiz sonucuna göre yapılması hususunda çiftçiler bilinçlendirildi.

        Tarım ve hayvancılığa desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve eğitimin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Mahalle Muhtarı Şazi Kaya, bu tür eğitimlerin bilinçli tarımda etkili olduğunu ifade etti.

        (SC-Y)

        01.12.2015 09:11:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa