Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARICILARA HEDİYE KOVAN

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi koordinasyonunda arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla arıcılara kovan dağıtıldı.

        Malkara Belediyesi'ne ait atölye binası önünde gerçekleştirilen arı kovanı dağıtım törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, İsmail Akkaya, Belediye Meclis Üyesi Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu, Park ve Bahçeler Müdür Vekili Çiler Şenel Bilsel, Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Ufuk Selen, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın tarımda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Malkara'ya geldiğimiz zaman da öyle ve Malkara'da her adımı daha dikkatli atmalıyız. Çünkü 70 tane köy birbirinden uzaklarda, yakınlarda ve gerçekten kırsal kesim olarak ihmal edilmiş bir Malkaramız var. 70 köy birden mahalle oldu. Ben bu nedenle muhtarlarımıza çok önem veriyorum. Proje kapsamında 11 ilçede yaklaşık 10 bin arı kovanı dağıtılacak. Bugün projenin ikinci ayağı olan Malkara'dayız. Malkara'da bulunan 149 üreticimize bin 156 arı kovanı dağıtacağız. Arı üreticilerimizi desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeye başladık. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında 5 yıl boyunca il genelinde 2 bin ailenin üstünde bir kesime 50 bin arı kovanı dağıtılacak ve Tekirdağ tarımına ciddi oranda katkı sağlanacaktır. Ben bu duygularla bu güzel günde dağıtılan kovanların, elde edilen balların bal tadında güzellikle ürün vermesini diliyorum. Her şey Malkara için, Tekirdağ için olsun. Projenin ve dağıtılan kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise; Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak'a teşekkür ederek, "Büyükşehirin destekleriyle, özellikle kırsal alandaki hizmetler konusunda Çınaraltı Mahallesi'nde sulama projemiz hayata geçti ve inşaatı başladı. Umuyorum ki, 2016 yılının 9. ya da 10. ayının sonunda bu projede bitecek. Sulama projelerimiz devam edecek. Yakın bir zamanda otogar inşaatımızın ihalesine çıkıyoruz. Mezbaha ile ilgili yeni yapacağımız kombine et tesisi ile ilgili ÇED toplantısı yapılacak. Aralık ayının 2. haftasında Çavuşköy'de ve ardından kombine et tesisimizin de ihalesi geçecek. Hep birlikte üretici ile birlikte kazanan Malkara hayal etmiştik ve seçimlerde bunları size anlatmıştık. Sizler de bize destek verdiniz, şimdi sıra bizde, şimdi hizmet zamanı diyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte kırsal tarıma hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün de üreticiler için önemli bir gün, ayçiçeğinin özellikle verimini arttıracağına inandığımız bir gün. Sizlere de hayırlı olsun diliyorum" ifadelerini kaydetti.

        Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan'ın yapmış olduğu konuşmanın ardından Malkara'da faaliyet gösteren arı üreticilerine arı kovanları Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve programa katılan protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

        (MK-MK-Y)

        30.11.2015 17:28:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa