Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUHTARLAR CİDE İÇİN TOPLANDI

        MEHMET SALMAN

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Cide içesinde muhtarlar ve kurum amirleri Cide'nin sorunları için bir araya geldi. Toplantıdaki ana gündem ise ilçenin nüfus artışı oldu.

        İlçede geçen haftanın son günü Kaymakamlığının çağrısı ile tüm muhtarlar bir araya geldi. İlçe Kaymakam Vekili Abdullah Kadıoğlu, başkanlığında muhtarlar Halk Eğitim Merkezi salonunda toplandı. Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Toplantıda sırasıyla konuşmalar gerçekleştirildi.

        Toplantıya katılanlar arasında yer alan Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, yaptığı konuşmada katılımcılara seslendi. Konuşmasının çoğunluğunu Cide'nin nüfusunun arttırılması üzerine gerçekleştiren Demir, önceki yıl köylerden ilçe merkezine ikametleri taşıma konusundan dolayı çalışmaları ile ilgili muhtarlara teşekkür etti. Cide'nin hizmet alabilmesi için merkez nüfusunun için artması gerektiğine vurgu yapan Demir, şu ifadelere yer verdi:

        "Cide'nin nüfusunun artması demek Cide'ye gelecek hizmetin artması demektir. Kastamonu ilçelerine yeni hastane binası temelleri atılmaktadır. Nüfusumuz az olması sebebi ile bizde şimdilik böyle bir çalışma yok. Nüfusun artmasını kimse belediyenin alacağı pay oranı artacak diye yorumlamasın. Nüfusun artması, hizmetin artması demektir. Cide'de yaşayan bizler yaz mevsiminde hastane'de çektiğimiz sıkıntıları hepimiz iyi biliyoruz. Bugün Cide'de 8 bin konut var, ama ilçe nüfusu 9 bin civarında. Köylerimizde yaşayan birçok vatandaşımızın da ilçede ayrı bir konutu var. Bu vatandaşlarımız ikinci adres olarak ilçeye ikametlerini almaları onlara hiçbir zarar vermez ama Cide'mize katkı sağlar. Bu konu da muhtarlarımızdan destek bekliyoruz."

        İlçe Kaymakam Vekili, Abdullah Kadıoğlu ise yaptığı konuşmada, ilçe nüfusunun artması konusunda Belediye Başkanı Nejdet Demir'in açıklamalarına destek verdi. Kadıoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi:

        "Şenpazar ilçemizde de benzer sıkıntı var. Geçen gün belediye başkanımız bir köyü ziyaret ettiğinde sohbet ettiği kişilerden birinin 9 aydır Şenpazar'da ailesi ile birlikte yaşadığını ama nüfus kaydının İstanbul'da olduğunu öğreniyor. Yıl içerisinde belediye hizmetlerinden en fazla hangi belediyeden, ilçeden yararlanıyor isek ikametimizi de oraya almamız gerekir."

        Cide Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı'da "Cide dışında ikamet eden hemşehrilerimizin ikametlerini Cide'ye aldırmaları durumunda hiç bir sıkıntı yaşamayacaklarını, nüfusta 2. adres olarak yaşadıkları şehri gösterebileceklerini" ifade etti.

        Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı, ardından Cide Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yıl içinde yaptığı çalışmalar ile ilgili faaliyet raporu okudu. Daha sonra kurum amirlerinden söz almak isteyenler muhtarlara söz hakkı verilip sıkıntı ve istekleri dinlendi. Ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Çalışkan tarafından, okuma yazma, engelli vatandaşların tespiti, öğrencilerin devamsızlığı gibi konularda muhtarlara açıklamalarda bulunuldu. İlçe Tarım Müdürü Ümit Eren tarafından kurum ile ilgili duyurular ve ilçedeki başıboş sahipsiz köpekler ile ilgili yapmayı planladıkları çalışmalar ile ilgili katılanlara açıklamalarda bulunuldu.

        Ayrıca toplantı da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Toplantılarına katılmak üzere iki muhtarın seçimi yapıldı. Seçim sonucuna göre bir yıl boyunca, Memiş mahallesi Muhtarı İlhan Coşkun ile Kalafat köyü Muhtarı Bahtiyar Gün, vakıf toplantılarına katılacaklar.

        (MS-OA-Y)

        29.11.2015 12:20:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa