Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS'TA KÖYLER SAĞLIKLI ÇEVREYE KAVUŞTURULUYOR

        FELEMEZ FATİH BELER

        SİVAS (İHA) - Sivas İl Özel İdaresi Birim Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü merkeze bağlı köy ve köye dönüşen beldelerde yaşayan vatandaşların çöplerini toplamaya başladı.

        Merkeze bağlı toplam 83 köyde başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ahmet Yiğit, "İdaremiz, köylerde temiz bir çevre için çöp toplama işlemlerini sürdürüyor. Çöplerin toplanması için toplam 6 adet çöp toplama kamyonu ile hizmet vermeye başladık. Toplam bin 500 adet çöp konteynerlerini köylerimize yerleştirdik. Ramazan bayramından itibaren toplam 12 işçi ve 6 şoför ile köylerimizde çöp toplamaya başladık. Bu hizmetlerin sonucunda doğaya zarar veren yaklaşık 12 bin ton çöpü toplayarak belediye çöp toplama sahasına döktük. Amacımız geri dönüşümü uzun süren plastik kökenli maddeleri toplayarak belediye çöp sahasına götürmek. Yaklaşık 26 bin vatandaşımızın çöpünü topluyoruz. Sivas merkeze bağlı köylerin toplam nüfusunun 29 bin 900 kişi olduğunu düşündüğümüzde İdaremiz vatandaşlarımızın yüzde 88'ine hizmet vermiş oluyor. Ayrıca bu hizmetleri daha iyi verebilmek amacıyla 2 adet çöp kamyonu alımını gerçekleştirerek merkez köylerimizin tamamında çöp toplama işlerini yapacağız" dedi.

        Suşehri, Şarkışla, Altınyayla, Akıncılar, Zara ilçelerinde de çöplerin toplanması için belediyelerle protokol imzalandığını belirten Yiğit, "Bu kapsamda Altınyayla ilçesine idaremiz tarafından 170 adet çöp konteyneri gönderilerek çöp toplama işlemlerine başlandı. Sivas merkeze bağlı köylerde çöp toplama işini Sivas İl Özel İdaremiz diğer 4 ilçede ise ilçe belediyeleri ile yapılan protokol gereği ilçe belediyeleri toplamaktadır." diye konuştu.

        Yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getiren Asarcık köyü muhtarı Kemal Coşkun ise, "Çöplerimizin toplanması köyümüz için çok önemli bir hizmet. Bu çalışmaları köyümüze getiren İl Özel İdaresine ve personellerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

        Kurtlapa köyü muhtarı Murat Aslan ise, "Daha önce köyümüz belde iken çöplerimiz toplanıyordu. Beldemizin köye dönüşmesi ile birlikte bu hizmetleri Sivas İl Özel İdaresi gerçekleştiriyor."ifadesini kullandı.

        (UY-AÖ-Y)

        26.11.2015 09:34:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa