Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2 BİN 500 SPORCUNUN KATILDIĞI OKUL SPORLARI BAŞLADI

        MURAT SÜRÜCÜ

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş'ın Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerindeki okullarda öğrenim gören yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin katıldığı, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı okul sporları turnuvaları, Elbistan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

        Okul sporları futsal turnuvası ile start alırken, ilk maçın başlama vuruşu ise, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre tarafından yapıldı.

        Birçok branşta 2015-2016 eğitim-öğretim yılı boyunca sürecek okul sporları turnuvalarının açılış programı Elbistan Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Programa, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun yaptı.

        Kaymakam Akkoyun, değişen ve gelişen Türkiye'de gençler için birçok yeni imkan ve tesisin hizmete açıldığını belirterek, "Ülkemiz gelişiyor, kalkınıyor. Dünya ülkelerinin içerisinde ciddi bir konuma gelecektir inşallah. Bu yükseliş ve gelişme hepimizin sayesinde olacak. Biz gelecek için umutluyuz, ümitliyiz. Bizleri daha da umutlandıran şey ise daha dinamik ve gümbür gümbür bir neslin gelmesi. Yeni bir nesil geliyor. Sporla, kültürle kendini geliştiren, bilimle kendini yetiştiren donanımlı pırıl pırıl bir gençlik geliyor. Bu yüzden gelecekten umutluyuz ve ümitliyiz. Ülkemiz, devletimiz siz gençlerimizin daha büyük imkanlardan istifade edebilmesi için, sosyal aktivitelerden faydalanabilmesi için bütün imkanlarını seferber ediyor. Özellikle son yıllarda ülkemizin dört bir yanında yapılan tesisler, gerçekten modern dünyada, beklide birçok ülkeye nasip olmayacak şekilde. Bu tesislerin kazandırılmasına da devam ediliyor" dedi.

        Elbistan'ın da son yıllarda spor ve kültür alanında çok önemli tesisler kazandığını hatırlatan Kaymakam Tuncay Akkoyun, "Bu tesislerin birkaçı da son yıllarda Elbistan'ımıza yapıldı. Bunlardan biri olan çim sahamız, stadımız yapıldı. Yan tarafına sentetik çim sahamız yapıldı. İnşallah yakın bir zamanda da yeni kapalı spor salonumuz yapılacak. Modern, kullanışlı ve gençlerimizin ihtiyacını tam anlamıyla karşılayacak. Ve Gençlik Merkezi'miz. Gençlik Merkezi'miz sizlerin faydalanması için büyük öneme sahip. Burası kendini genç hissedenlerin yeri. 60 yaşında buradan istifade eden vatandaşlarımızı da görüyoruz. Bütün vatandaşlarımıza buranın kapıları açıktır. Burası kısa sürede 10 bin üyeyi geçti. Bölgede önemli bir spor tesisi haline gelecektir" ifadelerini kullandı.

        Okul sporlarına 3 ilçeden 234 okulun katılacağının da bilgisini veren Akkoyun, "Bugün, başlayacağımız program çok önemlidir. Nisan 2016'da bitireceğimiz uzun bir sürecin başlangıcı için buradayız. Okul sporları programımıza Elbistan, Nurhak ve Ekinözü ilçelerimizden okullar katılıyor. 9 branşta 32 kategoride toplam 234 okul katılıyor. Yaklaşık 2 bin 500 sporcunun katılacağı önemli bir organizasyon olacak. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada ülkemizi temsil edecek önemli sporcuların yetişmesine vesile olacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Kazasız, belasız bir organizasyon diliyorum" şeklinde konuştu.

        Programda Kaymakam Akkoyun ve Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre'ye, anaokulu öğrencileri tarafından çiçek ve forma hediye edildi. Halk oyunları gösterisinin ardından futsal turnuvasının açılış maçı için Gençlik Merkezi'ndeki sentetik halı sahaya geçildi. Burada da katılımcılara tatlı ikramında bulunuldu. Karşılaşmanın başlangıç vuruşu ise Kaymakam Tuncay Akkoyun ve Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre tarafından yapıldı.

        (MRT-Y)

        17.11.2015 10:17:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa