Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON'DA ŞİDDETLİ RÜZGÂR VE YAĞIŞ HASARA NEDEN OLDU

        TRABZON (İHA) - Trabzon'da dün akşam saatlerinden bugün sabah saatlerine kadar etkili olan şiddetli rüzgâr ve sağanak yağış sonrası şehir genelinde hasara yol açtı.

        Dün akşam 19:00 sularında başlayan şiddetli rüzgar ve sağanak yağış Trabzon il genelinde belirli aralıklarla lokal olarak sabaha kadar devam etti. Bu yağışlar neticesinde il genelinde pek çok noktada küçük çaplı heyelanlar yaşandı. Şalpazarı ilçesinde dört ayrı noktada heyelan ve su baskınları yaşandı. Düzköy ilçesinde küçük çaplı heyelanlar meydana geldi. Akçaabat ilçesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi'nde derenin yükselmesi sonucu su baskını yaşandı. Of ilçesinde Erenköy yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. Of ilçesinin Yazlık Mahallesi'nde toprak kayması meydana geldi. Dernekpazarı ilçesinde 5 ayrı mahallenin yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. Çaykara'da birçok noktada küçük çaplı heyelan olayları yaşandı. Maçka ilçesinde Çatak-Sındıran yolunda istinat duvarının kopması sonucu yol trafiğe kapandı. Sürmene ilçesinin Aşağıovalı Mahallesi'nde heyelan olayları meydana geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yaşanan olumsuzlukların izlerini ortadan kaldırmak için harekete geçti.

        YEŞİL ALANLARDA BAZI AĞAÇLAR KOPTU

        Trabzon'da dün akşam yaşanan küçük çaplı heyelan olaylarının yanı sıra Ortahisar ilçesindeki yeşil alanlarda birçok ağaç kopması olayı yaşandı. Valilik köşkünün üst tarafında bulunan sedir ağacı, Aydınlıkevler Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nın orta refüjünde bulunan erik ağacı, Çukurçayır Mahallesi'nde 10 adet leylandi ağacı, Beşirli sahili dolgu alanı ağaçlandırma alanında bulunan top akasya ağacı rüzgârın şiddetine dayamayarak devrildi. Meydan Parkı'nda bulunan yaşlı sedir ağacı, 100. Yıl Parkı sahil alanı bandında 3 adet akasya ağacı ve 1 adet palmiye ağacı, Boztepe Ormanı'nda 15 adet sedir, fıstık çamı ve ladin ağaçları, Çukurçayır'ın muhtelif yerlerinde bazı ağaçlar ve Necatibey sitesi önünde iki adet ağaç, Atapark'ta bir ağaç rüzgar ve yağmur nedeniyle koptu… Gece boyunca şehirde yaşanan olumsuzluklara müdahale eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kopan ve tehlike arz eden ağaçları temizlemek için sabah erken saatlerden itibaren çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca tüm ilçelerdeki yeşil alanlarda ağaç kontrol ve bakım çalışmalarına başladı.

        KOPAN AĞAÇLARIN YERİNE YENİLERİ DİKİLECEK

        Trabzon'da dün gece yaşanan heyelan olayları ve sürdürülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Şükürler olsun ki şehrimizde bir can kaybı olayı meydana gelmedi. Trabzon'umuzda heyelan olayları ve yeşil alanlarımızda bazı ağaç kopmaları yaşandı. Bu olayların izlerini en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Heyelan olayları nedeniyle tüm ekiplerimiz seferber olmuş durumdadır. Tüm heyelan noktalarına müdahale ettik. Gereken her şeyi fazlasıyla yapıyoruz. Ortahisar ilçemizin bazı yeşil alanlarında meydana gelen ağaç kopmalarına da gece boyunca müdahale edilmiş, günün ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalarımız hızlandırılmıştır. Ekiplerimiz tüm ilçelerimize yayınmış durumda, düzeltilmesi gereken ağaçlarımızı düzeltiyoruz, kopan ağaçlarımızı insan sağlığını düşünerek kesiyoruz. Kopan ağaçlarımızın yerine havaların düzelmesiyle birlikte ağaç dikimi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

        (BK-ÖS-Y)

        12.11.2015 11:25:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa