Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN İL MECLİSİ'NDE KAPATILAN BELEDİYELERİN BORÇLARI TARTIŞILDI

        RESUL YANBUL

        GİRESUN (İHA) - Giresun İl Genel Meclisi Kasım ayı bütçe toplantısında kapatılan belediyelerin borçları tartışıldı.

        Toplantıda Piraziz İGM Üyesi Ali Gürsoy, Giresun'da kapatılan belde belediyelerinin borçlarının İller Bankası tarafından kesildiği fakat her belediyenin borcu olmadığı borcu olan belediyeler ile olmayan belediyelerin aynı kefeye konamayacağını belirti. Gürsoy "Beldelerimizin yüzde 75'e 80'ne varan borçları var. Bununla birlikte ilimize gelen para İller Bankası tarafından kesiliyor. Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla görüşmesinde Bozat muhtarı konuyu arz ettiğinde böyle bir şeyin olamayacağını belirterek 'Biz bu kanunu böyle çıkarmadık' şeklinde ifadesi var. Böyle ifadeler varken bu uygulamanın bu şekilde gitmesi doğru değil. Bunu diğer vekillerimizle de konuştum. Hasan Sönmez beyle görüştüğüm de bana 'Bu kanun çıkarılırken bu şekilde çıkarıldı ama bir kelime olayından dolayı Valiliğin yetkisine kalmış, ödenmeme durumu valiliğin uygulamasından kaynaklanıyor' dedi" ifadelerini kullandı.

        Giresun İl Meclis Başkanı A.Mürşit Gürel de "Beldelerin ne kadar borçları varsa borçların tamamı bütün olarak, Özel İdare'nin borcuna kaydediliyor. Bunlarla ilgili para da ayrı ayrı belde belde gelmiyor. Bunu birçok arkadaş yerinde muhasebede inceledi. Borçlu olan da var. Görele de Giresun'da bütün olduğu için ayrılmıyor. Hepsinde de yüksek miktarda borç var" şeklinde konuştu.

        (RY-BÇ-Y)

        11.11.2015 18:17:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa