Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALİ ERCOŞKUN'DAN BÜYÜK MÜJDE

        - BOLU'YA 48 MİLYONLUK ADLİYE SARAY'I GELİYOR

        BÜLENT VELİOĞLU

        BOLU (İHA) - AK Parti Bolu Milletvekili ve birinci sıra adayı Ali Ercoşkun, aylardır beklenen müjdeyi açıklayarak, "Yeni Adliye Sarayımız için ihale tarihi belli oldu. 29 Aralık'ta yapılacak ihale sonrası inşaat çalışmaları başlayacak" dedi.

        Bolu'da aylardır merakla beklenen yeni Adliye Sarayı bilmecesi çözüldü. AK Parti Bolu Milletvekili adayı Ali Ercoşkun, yeni adliye binasının 29 Aralık'ta yapılacak ihale sonrası inşaa edilmeye başlanacağını açıkladı. Adliye Sarayı'nın 25 bin metrekare alana inşaa edileceğini söyleyen Ercoşkun, "Adliye Sarayı yapımında son noktaya geldik. Eski cezaevine yapılması planlanan projenin daha ferah bir mekan oluşturulması amacıyla yer değişikliğine gidildi. Gecikme de bundan dolayı kaynaklandı. 'Her şerde bir hayır vardır' denir ya, bu gecikmenin de Bolululara hayırlı bir neticesi oldu. Daha önce 15 bin metrekare olarak planlanan Adalet Sarayı, artık 25 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacak. Otoparklarıyla, sosyal donatılarıyla 20 dönüm üzerine kurulu bir mekanda 25 bin metrekarelik bir inşaat alanıyla Boluluların hizmetine girecek. İhale muhammen bedeli 48 milyon lira. Yani Bolu'da kamu yatırımlarıyla kıyasladığımızda, Bolu-Mudurnu yolunun maliyeti 27 milyon lira. Adliye Sarayı'nın yapımı bu yol yatırımından da yüksek bir maliyete sahip" diye konuştu.

        40 milyonu geçen ihalelerde Kamu İhale Kurumu şartlarının daha da ağırlaştığını ifade eden Ercoşkun, "Dolayısıyla ilan ve askı süreleri gerçekleşecek. Ama ihale tarihi alındı. 29 Aralık 2015'te, yıl bitimi öncesinde yeni Adliye Sarayı ihalemiz gerçekleşecek. Türkiye'de 60 adliye sarayı yapılmayı beklerken, Bolu Adalet Sarayı'nın ihaleye çıkması büyük bir başarıdır. Bakanımız Sayın Kenan İpek'e, eski bakanımız Bekir Bozdağ'a, Sayın Başbakanımıza, bizi kırmadıkları için ve yer teminine katkılarından dolayı Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'a teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

        (BV)

        28.10.2015 17:28:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa