Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY'A 77 MİLYONLUK YOL YATIRIMI

        - KARAYOLLARI KONYA BÖLGE MÜDÜRÜ ÖMER BAYLAR, YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEMEK ÜZERE AKSARAY'A GELDİ

        YASİN CAN

        AKSARAY (İHA) - Aksaray'ın dört bir yanında devam eden yol çalışmalarını yerinde incelemek üzere Aksaray'a gelen Karayolları Konya Bölge Müdürü Ömer Baylar, çalışmaların hızla devam ettiğini ve özellikle Ortaköy Yolu'nda çalışmanın hemen başlayacağını söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ile AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise Ortaköy Yolu'nun kısa sürede tamamlanacağını belirterek, Aksaraylılara hayırlı olması temennisinde bulundu.

        Karayolları Konya Bölge Müdürü Ömer Baylar, Aksaray'da yol çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar 77 milyon lira civarında bir para harcadık. Yıl sonuna kadar da 120 milyon lira civarında harcama yapılacak" dedi. Bölge Müdürü Baylar, "Biz Aksaray Ortaköy Yolunun ihalesini Mayıs ayı içinde yaptık. Şu anda firmaya yer teslimini yaptık ve bugün itibari ile iş makinelerini ve şantiye yerleşimi başlıyor. Allah bir aksilik vermezse önümüzdeki hafta içinde de mevcut imalat hadisesinde de firmanın önünü açacağız ve ilk kazma vurulacak. Aksaray Konya arasında da şu anda 18 kilometrelik kesimde sıcak karışım yapıyoruz. Onu bu yıl içinde seçim öncesi tamamlayacağız. Aksaray, Bor ve Altunhisar kesiminde de 2 köprülü kavşakla beraber bitirdik. Şu anda Nevşehir bağlantı yolunda da birinci kesimi bu hafta sonu itibari ile bitecek ve ikinci kesime başlayacağız. Böylelikle az bir işimiz kalmış olacak ve orayı da seçimden sonra girip yapacağız. Bu arada şu anda Şereflikoçhisar ve Aksaray arasında sıcak karışım işimiz var. Onu da seçim döneminden önce bitireceğiz. Ayrıca E-90 bağlantılı olan Ağaçören yolunun karayolları ağına alınması ile ilgili olarak teklifimizi yaptık ve onu da ağımıza alacağız. Ortaköy ile birlikte vatandaşlarımızın Sarıyahşi, Evren gibi tüm bağlantılara alternatif birer bağlantı gelecek. Tarihi ve turistlik bölgelerdeki yol ağlarını da tamamlayacağız. Eskil ve Yeşilova yollarına da hemen gireceğiz. Allah izin verirse bu çalışmaları bu yıl içinde trafik güvenliği ve can emniyeti bakımından bitirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar 77 milyon civarında bir para harcadık. Yıl sonuna kadar da 120 milyon civarında harcama gerçekleştireceğiz" dedi.

        AKSARAY'IN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

        AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise, Aksaray'da karayolları ekiplerinin birçok bölgede çalışma yaptığını belirterek, "Uzun süredir Aksaray gündeminde olan Ortaköy Yolu bölünmüş yol ayrımı ile ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında ihalesini yaptık ve önümüzdeki dönem içerisinde bitireceğiz. Burada şu an şantiyeler var. Ortaköy Yolu inşallah Ortaköy halkımıza hayırlı olsun diyorum. Sezon el verdiği süre içerisinde burada asfaltlama çalışmaları yapılacak ama bu sene sezon biraz kısa oldu. Bu nedenle bu yıl hedeflediğimiz noktaya ulaşamadık belki ama bu yıl oldukça gayretli bir ekibimiz var. Hava şartları el verdiği sürece çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Orası çok önemli bir nokta ve biz de o yüzden ciddi önem veriyoruz. Bu bölgede karayolları yoğun bir şekilde çalışıyor. Şimdi nerelere neler yapılabilir bunları konuştuk. Bazı yollarımızın da karayolları ağına alınması için de bir çalışma yapıyoruz" şeklinde konuştu.

        AK PARTİ'NİN EN BÜYÜK HİZMETLERİNDEN BİRİ YOL AĞI

        AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise yol güvenliğinin önemine değinerek, "Bizim için can güvenliği gerçekten önemli. Can güvenliği için de yol güvenliği çok önemli. 2002 yılından bu yana hükümetimizin yaptığı en büyük hizmetlerden birisi ulaşım ağındaydı. Aksaray'ın 4 bir tarafı duble yollarla çevrildi. Artık bunlar bitme noktasına geldi. Şehir içinde yapılması gereken nereler varsa, ilçe ve köy bağlantıları dahi yapılacak. Ana arterleri bitirdik. Bölge müdürümüze teşekkür ediyorum. Çok uyumlu bir şekilde çalıştık. Ortaköylü kardeşlerime de hayırlı olsun diyorum. Aksaray'da yol konusunda çok önemli mesafeler kat edeceğimizi düşünüyorum. Herkes yol çalışmasında rahat olsun. Çalışan bir hükümet, çalışan bir kadro, çalışan bir karayolları olduğunu ifade etmek istiyor ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Görüşmeye AK Parti Milletvekili Adayları Cengiz Aydoğdu, Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti, il genel meclis üyeleri ve AK Parti teşkilatı mensupları katıldı.

        (YC-FM-Y)

        19.10.2015 13:16:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aksaray İlçeleri
        Tüm Aksaray Haberleri
         Aksaray

        Aksaray

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa