Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAĞIMSIZ YOZGAT MİLLETVEKİLİ ADAYI KAYALAR "BAŞBAKAN KAYALAR" SLOGANI İLE KARŞILANDI

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın bağımsız milletvekili adayı Tarım, Orman ve Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar, Seçim Karargahını açmak üzere gittiği Akdağmadeni ilçesinde coşkulu kalabalık tarafından 'Başbakan Kayalar' sloganıyla karşılandı.

        Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Lütfullah Kayalar, seçim çalışmalarının yürütüleceği ilçe seçim karargahlarının açılışlarına yapmaya devam etti. Saraykent ve Akdağmadeni ilçelerinde kurulan seçim karargahlarının açılışına giden Kayalar, Saraykent ilçesinde açılış öncesinde esnafı ziyaret edip, ayaküstü sohbetler yaptı. Saraykent Küçük Sanayi Sitesi'nden sonra ilçe merkezine geçen Kayalar, pazarcı esnafının davetini kırmayıp, tezgah gerisine kurulan sofrada melemen yemeğine ekmek bandı. Seçim bürosunun açılışının ardından toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı, buradan da Akdağmadeni ilçesine geçti. Akdağmadeni ilçesinde de coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Kayalar, duygulandı. 'Başbakan Kayalar' sloganıyla karşılanan Kayalar, etrafını saran hemşerilerinin arasında güçlükle hareket ederek, seçim bürosuna ulaşabildi. Kayalar, seçim otobüsünün üzerine çıkıp, yaptığı konuşması sık sık 'Başbakan Kayalar' sloganlarıyla kesildi. Partilerin hizmet edeceklere aracılık ettiğini hatırlatan Kayalar, bazı kesimlerin 'Bağımsız aday, tek başına ne yapacak' diyerek, seçmenin kafasını karıştırmaya çalıştığını belirterek, "Bir yerlere bağlı olanlar bugüne kadar ne yaptı?" diye sordu. Kayalar, "Yozgat bizim, burada siyaset yapmadım, hizmet ettim. Seçimlerden önce bir iki kamyon kum gönderip, seçimden sonra unutmadım. Sadece hizmet ettim, oy verdiler, vermediler diye ayırt etmeden hizmeti ön plana çıkarttım. Yozgat insanımızın eksikliklerini, beklentilerini yerine getirmeye çalışırken de, kimseyi tehdit etmedim" dedi.

        Türkiye'nin yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Kayalar, "Bu siyasi oluşumun kıvılcımını buradan Yozgat'tan ateşliyoruz. Türkiye'nin beklentilerine cevap vermek üzere halkın arasından, halkın desteği ile geliyoruz" şeklinde konuştu. diye konuştu.

        BOĞAZLIYAN'DA BESİCİLERİN DERTLERİNİ DİNLEDİ

        Yozgat Bağımsız Milletvekili adayı Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar, karargah açılışı için gittiği Boğazlıyan ilçesinde canlı hayvan pazarında besicilerle bir araya geldi, sorunlarını dinleyip, sohbet etti, esnaf ziyaretinde bulundu.

        Seçim çalışmalarını sürdüren Kayalar, Boğazlıyan ilçesinde kurulan bölgenin en büyük Canlı Hayvan Pazarı'nda besicilerle bir araya geldi. Yozgat'ta hayvancılık sektörünün çok sıkıntılı olduğunu belirten besiciler, girdi maliyetlerinin sürekli artış kaydetmesine karşın hayvan fiyatlarının yerinde saydığını, kurban bayramında kurbanlık fiyatlarının geçen yıl ile aynı olduğunu söylediler. Besiciler, hayvancılık sektörünün geliştirilerek, girdi maliyetlerinin geriye çekilmesi ve fiyat istikrarının da sağlanması gerektiğini ifade ettiler. Kayalar, besicilerin, bölge çiftçisinin, köylüsünün sıkıntılarını bildiklerine vurgu yaparak, "Yozgat insanının sorunlarını, sıkıntılarını çözmek bizlerin görevi. Bugüne kadar yapmış olduğumuz ziyaretlerimizde iletilen konuları çözmek bizlerin bir aylık süresini alır. Sorunları çözmek, talepleri karşılamak üzere yola çıktık" dedi.

        Esnaf ziyaretinin ardından Boğazlıyan Seçim Karargahının açılışını gerçekleştiren Kayalar, burada yaptığı konuşmada ise, "Bir yola çıktık, Yozgat Cumhuriyet Meydanı Saat Kulesinin dibinden. Hedefi Türkiye olan bir yola çıktık. Bu yola çıkarken önce Allah'a sonra da Yozgatlılara güvendik. Allah çıktığımız bu yolda muvaffak eylesin" ifadelerini kullandı.

        (ÖE-AÖ-Y)

        11.10.2015 15:37:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa