Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI KERİM AKSU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

        GİRESUN (İHA) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Başkan Aksu, 12-15 Ekim tarihleri arasında Brüksel'de yapılacak AB Bölgeler Komitesi toplantısına katılacağını, Giresun'un AB'ye entegre bir şehir olduğunu söyledi.

        Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Kerim Aksu, Giresun'un bazı konularının siyaset üstü ele alınmasında yarar olduğunu, siyasi rant uğruna şehrin önceliklerinin köreltilmemesini istedi.

        Giresun'un en önemli sorunu olan çöp sorununun çözümünde Giresun Belediyesi'nin lokomotif rol üstlendiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Kerim Aksu "2009 yılında Giresun Belediyesi Katı Atık Birliği vardı. Çaldağ, Duroğlu, Dereli, İnişdibi, Çaldağ Belediyelerini kapsıyordu. Bu birliği lav edip, daha geniş kapsamlı düşünerek, bugünkü Katı Atık Birliğini oluşturduk. 2011 yılında Görele Çavuşlu'daki yer belirlenerek ihale edildi. Tesis aslında geçen yıl tamamlandı. Bir yıldır aktarma istasyonları ile uğraşıyoruz. Ortaklar, İl Özel İdaresi, Giresun Belediyesi, Piraziz, Keşap,Bulancak, Espiye, Tirebolu, Görele,Eynesil, Dereli, Güce, Çanakçı, Ören, Duroğlu, Doğankent, Yağlıdere ve Kovanlık belediyeleridir" dedi.

        "Kamuoyunda birileri bu işi çözüyor, havası vermeye çalışılıyor" diyen Aksu "Ben size rakamlar vermek istiyorum. Kamuoyunu bilgilendirelim. İlk baştan 6.5 milyon lira bedelle ihaleye çıkıldı. Bunun 3 milyon 80 bin lirasını Giresun Belediyesi üstlendi. 424 bin lira Özel İdare'ye düştü. 1 milyon 213 bin lirası Bulancak, diğer bölümü de diğer ilçelere düştü. Bu tesisin yapımında birçok soruşturmaya, eylemlere göğüs gerdik. Görele'nin eski belediye başkanı belediyemizin ve valiliğin önünde eylemler yaptı. Biz burada sıkıntıları çektik. Sonuçta bitirildi. Bugün iktidarın bazı mensuplarının çıkıp, 'biz çöp sorununu 15 Ekim'de çözüyoruz' demeleri ve açıklama yapmalarını hayretle karşılıyorum. 3 aya kadar çöp tesisinden haberleri olmayanlar; Çevre Bakanlığı'nın yüzde 45 hibesi olacaktı. Bakanlık şu ana kadar yüzde 15 dahi hibesi ödemedi. Bu güne kadar toplam 11 milyon 169 bin lira para ödendi. Faizleriyle birlikte 14 milyon liraya mal olmuştur. Bunun yaklaşık 7.5 milyonunu Giresun Belediyesi ödemiştir. Daha doğrusu Giresun halkı ödemiştir. İnşallah bu çöp belasından hep beraber kurtulacağız. Çöp Tesisleri 20-23 Ekim gibi açılış yapılacak. 'Bunu siyasi malzeme yapmayalım' önerisi yaptım. Çünkü bu tesiste değişik siyasi partilerin emeği var. Belediyelerin, meclislerin, halkın emeği var. Açmaya bir şey bulamıyorlar sanırım. Bazı taahhütler vardı; 'Çotanak Arena, Kapalı Spor Salonu' gibi. Bunları sormak gerekir" şeklinde konuştu.

        (BÇ-RY-Y)

        06.10.2015 16:43:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa