Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞEHİTLERİN İSİMLERİ MEYDAN VE PARKLARA VERİLECEK

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında, Şehit Er Ömer Erüstün, Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı ve Şehit Jandarma Çavuş Ökkeş Korkmaz'ın isimlerinin belirlenen meydan ve parklara verilmesini kararlaştırdı.

        Belediyesi Meclisi Salonu'nda yapılan Eylül ayı meclis toplantısında, Afşin ilçesinde yeni düzenlenen meydana "Şehit Er Ömer Erüstün", Andırın ilçesine yeni yapılan parka "Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı" ve Önsen Mahallesi'nde yapılacak olan yeni parka "Şehit Jandarma Çavuş Ökkeş Korkmaz" isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

        Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş, 95 yıl önce 7'den 70'e birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyarak tarihte örneği görülmeyen bir direniş destanıyla, bayrağına ve namusuna uzanan kirli ellere karşı büyük bir kahramanlık sergileyerek vatanı, bayrağı ve istiklali için birçok evladını şehit verdi" dedi.

        "Maraş bize mezar olmadan, düşmana gülizar olmaz" diyen Yörük Selim'i anımsatan Mehmet Erkoç, "Şehit evliyaların, Çakmakçı Said'lerin ve nice yiğitlerin yazdığı o destanının izinden giden gencecik kahramanlarımız, 95 yıl önce dedelerinin bir daha inmemek üzere gönlere çektiği, rengini şehitlerin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızı indirmemek için şehadete koşuyorlar. İstiklalimizi, İstiklal Savaşı'nda ve bugün, gözünü kırpmadan şehadete koşan bu gencecik şehitlere borçluyuz. Bu ülke, onların al kanları, düşman kurşunlarıyla delik deşik olan gencecik bedenleri üzerinde yükseldi. Atalarımızın geçmişte dirayet, cesaret ve basiret dolu eşsiz fedakarlıklarının anısını yaşattığımız gibi, bugün şehadet şerbeti içen, Şehit Er Ömer Erüstün, Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı ve Şehit Jandarma Çavuş Ökkeş Korkmaz'ın isimlerini de şehrimizdeki meydan ve parklara vereceğiz" ifadelerini kullandı.

        (İDO-Y)

        16.09.2015 14:41:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa