Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT STK BAŞKANLARI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPARAK TERÖR OLAYLARINI KINADI

        RUKİYE YILMAZ

        YOZGAT (İHA) - Yozgat Merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren sivil toplum kurumları Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan önderliğinde Sorgun'da toplanarak terör olaylarını kınadı.

        Sorgun Safa Otel'de düzenlenen basın toplantısına Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Yozgat Ticaret Borsası Mehmet Erkekli, Boğazlıyan TSO Başkanı Öcal Öcalan, Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı, Yerköy Ticaret Borsası Başkanı Derviş Esatbeyoğlu, Şefaatli TSO Başkanı Ali Ulusoy, Boğazlıyan Ticaret Borsası Meclis Üyesi Alparslan?Coşar ve Sorgun TSO Meclis Başkanı Rıfat Kaplan katıldı. STK'lar adına açıklama yapan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimizin acılarını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, "Bizler Yozgat merkez ve ilçelerdeki STK'lar olarak Sorgun'da bir araya geldik. Son zamanlardaki artan terör olaylarında verdiğimiz şehit ve yaralı kardeşlerimizin acılarını kendi acılarımız olduğunu paylaşmak için temsil ettiğimiz üyelerimiz ve kendi adlarımıza basın açıklaması yapmak ihtiyacı duyduk. Bu nedenle Dağlıca ve Iğdır'da terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırılar bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü bilmelidir ki ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir" dedi.

        "KİN VE NEFRETTEN BESLENENLERİ BİZDE NEFRETLE KINIYORUZ"

        Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulduğu bu acılı ve zor günlerde, vatandaşların sabırlı ve sağduyulu davranarak; terör, şiddet ve kaostan sonuç bekleyenlerin planlarını bozguna uğratmalarını temenni ettiklerini ifade eden Arslan, "Bu ülkenin gençleri, vatandaşları, ailelerinin gözbebekleri olan Mehmetçik ve polislerimiz kahpece saldırılarla katlediliyor. Bu toprakta barış ve kardeşlikten değil de kin ve nefretten beslenenleri biz de nefretle kınıyoruz." dedi. Arslan, sözlerinin sonunda meclisteki partilere çağrıda bulunarak "TBMM'de bizleri temsil eden AK Parti, CHP, MHP'li kardeşlerimizi de terör konusunda birlik ve beraberliğe davet edip terör üzerinden siyaset yapmamalarını istiyoruz" dedi.

        Arslan, "Tüm dünya bilmelidir ki; Türk Milleti olarak aziz vatanımızı ve ay yıldızlı bayrağımızı, kanımızın son damlasına kadar, canımızı vererek sonsuza kadar savunmaya devam edeceğiz. Kaynağı ve hedefi ne olursa olsun her türlü terörü lanetliyoruz" diyerek menfur saldırılar sonucu şehit olan askerler ve polislere Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileklerini sözlerine ekledi.

        (RY-TB-Y

        10.09.2015 16:29:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa