Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİ BAŞKAN, OKUL İÇİN 3 BİN METREKARE ARSA BAĞIŞLADI

        MURAT SÜRÜCÜ

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 1999-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Mustafa Gündüz, yaklaşık 3 bin metrekarelik arsasını lise ve yurt binası yapılması için, Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

        Bu yıl inşaatına başlanacak 200 öğrenci kapasiteli yurt binasına İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ad Verme Komisyonu'nun uygun görmesi halinde, arsa bağışlayan Mustafa Gündüz'ün annesi olan Sultan Gündüz'ün ismi verilecek.

        Arsasını bağışlayan belediye eski başkanı Mustafa Gündüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklara verdiği okul sözünü yerine getirdiğini belirterek, "Çocuklarımız okusunlar ve memleketlerine yararlı birer insan olsunlar diye verdiğim sözümü tuttuğum için sevinçliyim" dedi.

        Gündüz'ün Nurhak ilçe merkezindeki 2 bin 821 metrekarelik arsasını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devri, Nurhak Tapu Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından gerçekleşti. Buradaki imza törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Marangoz, İlçe Malmüdürü Sabri Bekar, İlçe Tapu Müdürü Bekir Toprak ve Karaçar Mahalle Muhtarı Ali Göğercin katıldı.

        Tapu devri sırasında konuşan hayırsever vatandaş Mustafa Gündüz, "Muhtarımız ve Milli Eğitim Müdürümüz bu işe önayak oldular. Beni bu hayırlı işe sevk ettiler. Bende Nurhak'ı ve Nurhaklıları sevdiğim için bu arsamı bağışlama kararı aldım. Çocuklara 23 Nisan hediyesi olsun diye böyle bir bağış yapma sözü vermiştim. Bu bağışla vefat eden babamın ismini yaşatmak istedik. Ama şuanda annem olan Sultan Gündüz'ün ismi verilecek. Kendileri de bu teveccühü gösterdiler. Babamın ismi de Karaçar İlkokulu'nda yaşayacak. 3 derslikli bir okul yaptırmıştık. Onun yerine yenisi yapılacak. Yeni okulun kütüphanesine de babamın ismi verilecek. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Marangoz ise, Mustafa Gündüz'ün hayırseverliğini bir kez daha gösterdiğine vurgu yaptı.

        Gündüz'ün bağışladığı arsa ile birlikte toplam 13 bin 600 metrekare arsaya yurt binası ve lise yapılacağını hatırlatan Marangoz, "Mustafa Bey'in arsasının bulunduğu yerde 11 bin metrekare hazine arazisi vardı. Burasının 200 kişilik yurt ve 24 derslikli okul yapılması için girişimlerde bulunulmuştu. Mustafa Bey de, yola çıkan cephesinden 2 bin 821 metrekare arsa bağışladı. 13 bin 600 metrekare alana kavuştuk. Şimdi Nurhak ilçemizde büyük bir eksiklik olarak gördüğümüz yurt binası inşaatı başlayacak. Öğrencilerimizin kalacağı bir yurt yoktu. Bakanlığımız da bu yurdun yapımını yatırım programına aldı. 24 derslikli lise binamızda önümüzdeki yıl itibariyle yapılacak. Bu bağışı yapan Mustafa Gündüz Bey'e, Karaçar Mahalle Muhtarımız Ali Göğercin, Mal Müdürümüz Sabri Bekar Bey'e, Tapu Müdürümüz Bekir Toprak Bey'e ve diğer tüm ilgililere teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

        (MRT-Y)

        01.09.2015 14:45:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa