Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İŞARET DİLİYLE KUR'AN KERİM OKUMAYI ÖĞRENDİLER

        AHMET BÜLTE

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işaret dili ile iki ayda Kur'an-ı Kerim'i öğrenen 45 işitme ve konuşma engelli çocuklara tablet ve çeşitli hediye verdi.

        Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Süleymaniye ve Topdağı Kadın Destek Merkezi'nde iki ay boyunca gönüllü hocalar eşliğinde işaret dili ile Kur'an-ı Kerim öğrenen 45 çocuk büyük bir başarıya imza attı.

        Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Selim Polatkan, 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir' Hadis'i Şerifini hatırlatarak çocukların başarısının övgüye laik olduğunu söyledi. Engelli vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu programlar ve hizmetler ile hayata daha sıkı tutunduğunu belirten Polatkan, söz konusu eğitimin Haliliye ve Eyyübiye Müftülüğü ile ortaklaşa yürütüldüğünü aktardı. Çocukların yüzündeki sevincin kendileri için en büyük ödül olduğunu ifade eden Polatkan, şunları kaydetti:

        "Bu ilim ve bilim yolunda Büyükşehir Belediye bünyemizde işitme ve konuşma engelli 25 çocuğumuza işaret dili ile Allah'ın kelamını öğrenmeye engel yok sloganı adı altında Eyyubiye ve Haliliye Müftülüğü'nden yardım alarak Topdağı ve Süleymaniye Kadın Destek Merkezlerinde Temmuz ve Ağustos aylarında iki aylık süre ile Kuranı Kerim eğitimi verilmiştir. Daha öncede 20 çocuğumuza bu eğitimi vermiştik. Toplamda 45 çocuğumuza hem İlmihal hem de Kuranı Kerim eğiti almıştır. Kursu başarı ile tamamlayan ve Allah'ın kelamı öğrenen çocuklarımıza Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü olarak tablet bilgisayar dağıtıldı. Gönüllü hocaların desteği ile Allah'ın Kelamını öğrenen çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum."

        Konuşmanın ardından Başkan Vekili Polatkan ve protokol üyeleri çocuklara tablet bilgisayar ve çeşitli hediye verdi.

        (AB-VSA-Y)

        26.08.2015 16:21:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa