Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇEKEREK BELEDİYESİNDE PARA YOK HİZMET ÇOK

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Çekerek İlçe Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, ilçeye yatırım yapabilecek gelirlerinin olmamasına rağmen, yaptıkları hizmetlerle ilçeyi modern bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

        Seçim öncesi Çekerek halkına ne söz vermişlerse onu bir bir yerine getirdiklerini ifada eden Belediye Başkanı Bozkurt, "İlçemizin en önemli sorunu su sorunuydu. İller bankası ilçemizin su sorunun 4 yılda tamamlanmak üzere yaklaşık 5 milyon lira maliyet çıkarttı. Biz ise bunu tamamen hibe yoluyla 1,5 milyon liraya kısa bir sürede tamamlayarak su sorunumuzu çözmüş olduk. Suyun kaynağı ile ilçemiz arasında kot farkı bulunmakta ve su elektrik vasıtasıyla gelmektedir. Bu sebeple bize güneş enerjisinden faydalanarak maliyeti düşürmek için proje hazırladık ve projemiz Oran Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek destek almaya hak kazandı" dedi.

        Öncelikle ilçenin altyapı sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını vurgulayan Başkan Bozkurt,"Altyapı konusunda da yine kardeş belediyemiz Beypazarı belediyemizin desteği ile su ve kanalizasyon sorunumuzu çözdük. İlk defa ilçemizde yağmur suyu toplama şebekemiz yapıldı. Yer altı çalışmalarımızın ardında asflat çalışmalarımız başladı ve 5 kilometre yolumuzu sıcak asfalt ile kaplıyoruz. Yine kardeş Mamak belediyesi ilçe meydanımıza saat kulesi yaptı, Kazan belediyemiz ise ilçemize kapalı sebze pazarı yapacak. Kendilerine bize vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Vatandaşın gezip dinlenmesi çocukların oynaması için 1,5 dekar alana bir park yaptıklarını ifade eden Başkan Bozkurt, "Çekerek halkı ve çevre köy ve ilçelerin Şato olarak bildikleri mesire alanımızda köklü bir çalışma başlattık. İnşallah burası da tamamlandığında vatandaşlarımız daha rahat bir şekilde gelip piknik yapıp eğlenebilecekler" şeklinde konuştu.

        İlçenin gelişmesi için de bir çok girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Başkan Bozkurt, "İlçemize Fen Lisesi getirdik. Yine ilçemize 16 derslikli bir İmam Hatip Lisesi ve yurdu inşaatı başladı. Çekerek- Sorgun ilçe yolumuzda büyük problem oluşturan Gökdere mevkiinde yol çalışmaları başladı. İlçemizin tanıtımı için Başbakanlık Fonundan destek alarak Süreyyabey Barajında su sporları etkinliği düzenleyeceğiz. Yine Uluslar arası Ralli Şampiyonası finali 27-28 Ağustos tarihleri arasında ilçemizde düzenlenecek. Şampiyonaya birçok ülkeden sporcu katılacak" dedi.

        Çekerek belediyesinin işçi maaşını dahi ödemekte zorlandığına dikkat çeken Başkan Bozkurt, "Biz ilçemize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hizmetlerin ilçemize gelmesinde büyük emeği olan Eski Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'a, milletvekillerimize, bizimle birlikte gece gündüz demeden çalışan, işlerimizin takibini yapan, AK Parti İlçe Başkanımız Üzeyir İnce'ye çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

        (ÖE-AÖ-Y)

        13.08.2015 17:03:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa