Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT'TA TMO'DA HUBUBAT ALIMLARI SÜRÜYOR

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ta Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bu güne kadar 230 bin ton buğday alımı yaptı.

        Yozgat il genelinde TMO buğday alımlarını sürdürürken, bugüne kadar 230 bin ton buğday alımı gerçekleştirildi. TMO Yerköy Şube Müdürü Adnan Budak, Yozgat genelinde hububat hasadının sürdüğünü belirterek, "29 Haziran tarihinde Yerköy Şube'de alımların başladığını ve ilin coğrafi durumuna göre de hasadın başladığı ilçelerde TMO ajans müdürlükleri açılarak alım yapmaktadır. Kadışehri ilçemizde alımlar başlarken, Akdağmadeni ilçemizde de 14 Ağustos itibariyle alımlar başlayacak" dedi.

        Hububat alımlarında ölçümlerin cihazla yapıldığını ve fiyatların cihazdan çıkan sonuçlara göre belirlendiğini ifade eden Budak, "TMO'ya gelen ürün ölçüm cihazları tarafından protein değerleri ölçülmektedir. Protein değir 10.5'in altında olan ürün yemlik olarak alınırken 10.5'in üzeri vasıflı ürün olarak değerlendirilmekte ve fiyatlandırılmaktadır" diye konuştu.

        Genelde verimin yüksek olduğu dönemde protein değerinin düştüğüne değinen Budak, "Bu yıl rekolte oldukça yüksektir. Verimin yüksek olduğu dönemlerde genelde ürünün protein değeri düşüyor. Çiftçimiz ürününü özel sektörden ziyade TMO'ya getirmektedir. Bugüne kadar 230 bin ton alım gerçekleşmiş ve alımlar hala devam etmektedir" şeklinde konuştu.

        (ÖE-AÖ-Y)

        10.08.2015 16:23:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa