Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELBİSTANLI BESİCİYE 1 MİLYON 38 BİN TL DESTEK

        MURAT SÜRÜCÜ

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmaya konulan besi sığırı desteklemesi kapsamında Elbistanlı besicilere 1. taksit çerçevesinde yaklaşık 1 milyon 38 bin TL ödeme yapılacak.

        Elbistan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bedir Ergüç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan hayvancılık desteklemeleri kapsamında besi hayvanlarına hayvan başına destekleme ödemesinin 1. taksitinden Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçelerinden toplam 468 besicinin yararlanacağını söyledi.

        Ergüç, ilk uygulandığı yılda 300 TL olan ancak, 2015 yılı itibariyle 150 TL'ye düşürülen destekleme kapsamında Elbistan'daki besicilere 2015 yılı ilk 6 aylık dönemi için ödenen rakamda da azalma meydana geldiğini belirtti.

        Destekleme rakamlarının düşmesine rağmen en büyük desteği Elbistan çiftçisinin aldığını hatırlatan Ergüç, ikinci taksitteki rakamların da ağırlık noktasının Elbistan besicisi olduğunu kaydetti.

        2012 yılından beri verilen hayvan başı desteğin üretici için büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Ergüç, "Desteklemeye hak kazanan üreticilerimizin isimlerini ve alacakları miktarların belirlenmesi çalışmaları tamamlandı. 2015 yılının ilk 6 aylık dönemine göre Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü ilçelerimizdeki örgütlü-örgütsüz toplam 468 üreticimiz 8 bin 358 besi hayvanı için destekleme aldı. Bu da üreticimize 1 milyon 253 bin 700 TL destek demek oluyor. Çiftçimiz bu parayla en azından maliyetini asgariye indirmiş olacak" şeklinde konuştu.

        Elbistan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bedir Ergüç, destekleme ile birlikte hem hayvan sayısında hem de üretici sayısında artış olduğunu aktararak desteklemelerin ilçelere dağılımı hakkında da şu bilgileri verdi:

        "Besilik sığır desteklemelerinde Elbistanlı besicilerimiz en ön kulvarda. Bu yılın ilk döneminde ilçemizde destekleme kapsamındaki hayvan sayımız 6 bin 926'ya ulaştı. Buna mukabil de 328 besicimize 1 milyon 38 bin TL para ödenecek. Göksun'da 55, Afşin'de 57, Ekinözü'nde 27 ve Nurhak'ta da 1 besicimiz destek alacak. Toplam hayvan sayısı ise 8 bin 358. Genel destekleme rakamı ise 1 milyon 253 bin 700 TL olacak.

        Besicilerimizin var olan sıkıntılarını bir nebze olsun azaltacak ve en azından artan maliyeti belli bir oranda karşılayacak bu desteklemelerin başlamasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şuanda da kesimler devam ediyor. İlçemizdeki 2 adet kombinada bu kesimler yapılıyor. Besicimiz hayvanlarını herhangi bir sorunla karşılaşmadan rahatlıkla kestirebiliyor. Bundan dolayı da kombina işletmecilerimize teşekkür ediyoruz."

        (MRT-ADN-Y)

        30.07.2015 12:46:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa